"2017 yılında yeni hat yatırımları planlıyoruz"

Nevsac Boru Profil Yönetim Kurulu Üyesi Arif Öbekli, "Teknoloji odaklı yatırımlara devam ederek, 2017'de yeni üretim hatlarımızı devreye almayı planlıyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HANDAN GÜL

NEVŞEHİR - Nevşehir OSB'de çelik servis merkezi hizmeti vermesinin yanı sıra boyuna kaynaklı sanayi boruları (ERW) ve profil üretimi de yapan Nevsac Boru Profil, yıllık 200 bin ton boru profil üretim kapasitesine sahip. 2015 yılında yeni boru profil üretim hatlarını faaliyete geçirdiklerini kaydeden Nevsac Boru Profil Yönetim Kurulu Üyesi Arif Öbekli, böylece kapasitelerini artırdıklarını ifade etti. Yaşanan bütün krizleri hem bir tehdit hem de bir fırsat olarak algıladıklarını ifade eden Öbekli, yatırımlarına ara vermeden devam ederek bu dönemlerde hep büyüdüklerini söyledi. 2017 yılı için ise olumlu bir beklenti içinde olduklarını belirten Öbekli, "Teknoloji odaklı yatırımlara devam ederek, 2017'de yeni üretim hatlarımızı devreye almayı planlıyoruz" diye konuştu.

Boru üretiminin yanı sıra demir-çelik üreticilerine hammadde ve yarı mamul ürün temin ettiklerini aktaran Arif Öbekli, "Bu faaliyetlerimiz ile firmaların üretimine destek sağlıyoruz. Demir-çelik sektöründe büyümesini firmamız, ürettiği boyuna kaynaklı sanayi boruları ve profil ile yurtiçinde bilinirliğini artırdı" dedi. Karadeniz Ereğli ve Nevşehir’de depoları bulunduğunu söyleyen Öbekli, “Erdemir ve İsdemir’in ürettiği A1 kalite DKP, RKK ve HRP rulolar, müşterilerin üretim durumuna göre yaptığımız dilme işlemleri ve A1 levha saclar ile üreticilere destek oluyoruz. Bunun yanı sıra 13 milimetre (mm) ila 219 milimetre aralığında ve 8 milimetre et kalınlığına kadar boru üretiyoruz” dedi. Ayrıca 10mmx20 mm ebatlarındaki kutu profillerden 200 mm x 200 mm kutu profillere kadar üretim yapabildiklerini kaydeden Arif Öbekli, “Dilme ve boy kesme hatlarında, 0.70 mm kalınlığındaki sacdan 8 mm kalınlığındaki saclara kadar her türlü dilme, boy kesme ve paketleme hizmeti veriyoruz” diye konuştu.

“Birinci İSO 500’e girmeyi hedefliyoruz”

2017 yılı için olumlu beklenti içinde olduklarını ifade eden Öbekli, “Demir-çelik sektöründe yaşanan krizler, ani fiyat dalgalanmaları ve keskin marj daralmaları firmaları temkinli ve tedbirli hareket etmeye zorluyor. Yaşanan krizler bir risk ortamı oluştursa da biz, bir fırsatları değerlendiriyoruz ve yatırımlarımıza, çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Böylece her kriz döneminde biraz daha büyüdük. Planlanan ve faaliyete girecek yeni üretim hatları ve yatırımlar ile 2017 yılının verimli geçeceğini öngörüyoruz” dedi. 2015 yılında üretim kapasitesi ve işlem hacmiyle Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer aldıklarını kaydeden Öbekli, 2016 yılında Türkiye’nin Birinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına girmeyihedeflediklerini vurguladı.

Firmalarının 1964 yılından beri faaliyetlerini sürdürdüğünü ileten Arif Öbekli, “2006 yılında Nevşehir OSB’de ilk yatırımımızı yaparak, 10 bin metrekaresi kapalı, 25 bin metrekare alanda çelik servis merkezini ve boru profil üretim fabrikasını kurduk. Bu yatırımımız ile hem çelik servis merkezi hizmeti veren hem de ERW boru profil üretimi yapan firmalar arasına katıldık” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir