5 ildeki çalışmaya 176 öğrenci katıldı

Türk fındığının en önemli alıcılarından olan Ferrero tarafından, Değerli Tarım Projesi kapsamında çocuklara yönelik eğitici ve öğretici çalışmalar yapılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ercan Üslü

Trabzon (Dünya)

"İlköğretim Resim Çalışması" adı altında Sakarya, Düzce, Ordu, Giresun ve Trabzon'da ilköğretim okullarının 4'üncü sınıfında eğitim-öğretim gören toplam 176 öğrenciye yönelik proje uygulandı.

Ferrero Tarım Direktörü Ersin Arısoy, fındığın geleceğinde söz sahibi olacak, kendi geleceğimiz de olan çocuklara, fındık tarımını sevdirerek birlikte resim yapmayı teşvik ettiklerini belirtti ve "Resim çocukların hayatlarında kendilerini ispat etme, anlatma açısından en önemli araçlardan biridir. Onlardan alacağımız fikir ve renklerle biz de kendimize, daha doğrusu çalışmalarımıza yön vermeyi hedefledik. Başarılı gördüğümüz resimleri yarışma çerçevesinde ödüllendireceğiz. Burada fındığın geleceği için birlikteyiz ve bu çocuklar ileride büyüyüp bu bahçelerin sahipleri olacaklar. Bu yüzden de fındığı sevmeleri, içinde onunla birlikte olmaları bizler için son derece önemlidir" dedi.

"Fındığı ve sektörü bütün olarak kabul ediyoruz"

Sosyal Sürdürülebilirlik Koordinatörü Melike Kıratlı ise, fındığı ve sektörü bir bütün kabul ederek hareket edip, sosyal çalışmalara ağırlık verdiklerini ifade etti. Kıratlı, model bahçelerde yapılan resim çalışması uygulamasının çocuklar üzerinde olumlu etkiler bıraktığını bildirdi.

"Karadeniz'de fındık her yaştaki insanın hayatında etkili"

Doğu Karadeniz Bölge Müdürü Aydın Gül de, bölgenin en önemli tarımsal ekonomik ürünü olan fındığın, her yaşta ve her aşamada insanların hayatında etkili olduğu gerçeği üzerinden hareketle, çocuklarla ilgili bu tür etkinliklere ağırlık verdiklerini söyledi.