Bartın GİAD’dan, Dünya Otizm Farkındalık gününe özel proje

Bartın GİAD, Bartın’da engelli çocukların eğitim gördüğü Umut Özel Eğitim Okuluna spor salonu yaptırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bartın Genç İş Adamları Derneği (Bartın GİAD), 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü münasebetiyle yaptığı organizasyonla Bartın’da engelli çocukların eğitim gördüğü Umut Özel Eğitim Okuluna sürdürülebilir bir spor salonu kazandırdı.

Sivil toplum kuruluşu olarak her yıl eğitim odaklı projeler hazırlamaya çalıştıklarını ifade eden Bartın Genç İş Adamları Derneği Başkanı Egemen Kemik, “İş adamları olarak özellikle engelli çocuklarımıza destek vermek önceliğimizdir. Buradan yola çıkarak Umut Özel Eğitim Okulu müdürü Yıldırım Toper ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bu proje için gerekli olan ihtiyaçları tespit ettik ve dernek olarak temini sağladık” şeklinde konuştu.

Otizmli çocukların genelde hastalıklarının yanında obezite ile mücadele ettiklerine dikkat çeken Kemik, ilin iklim koşullarından dolayı eğitim süresi içerisinde dışarıda yada parkta spor yapamadıklarını kaydetti. Bartın GİAD olarak gerek sporun sosyal yaşama etkisi, gerekse soğuk havalarda çocukların spor merkezinde faaliyet göstermelerini sağlamak için koşu bantları, bisiklet – airwalk spor aletlerini temin ettiklerini söyleyen Kemik, “Umut Özel Eğitim Okulu spor salonunda verilen spor eğitimiyle engelli çocukların hareket kabiliyeti arttırılmaya çalışırken, otistik çocukların ise sporla rehabilitasyonu gerçekleştiriliyor. Spor eğitimi ile çocukların enerjilerini harcayabilecekleri ve streslerini atabilecekleri bir ortam sağlandı” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir