BESAŞ ve Öz Gıda İş toplu sözleşme imzaladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden, Türkiye’nin üçüncü, Bursa’nın en büyük ekmek fabrikası BESAŞ ile Öz Gıda İş Sendikası arasında süren görüşmeler sonucunda 149 kişiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA- Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden, Türkiye’nin üçüncü, Bursa’nın en büyük ekmek fabrikası BESAŞ ile Öz Gıda İş Sendikası arasında süren görüşmeler sonucunda 149 kişiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

İmzaların atılması öncesinde işçilere yönelik konuşma gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, stratejik bir ürün olan ekmeğin daha kaliteli ve sağlıklı şekilde vatandaşa ulaştırılması için gece gündüz faaliyet gösterdiklerini belirterek, kaliteli ürünlerle kaliteyi ve sağlıklı şehri oluşturmak istediklerini söyledi. BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş ise toplu iş sözleşmesi döneminde taraflar arasında beklentilerin karşılanamamasından dolayı kırgınlıklar olabildiğini dile getirerek, “Yeni sözleşmelerde enflasyon ve refah payını da ilave ederek güncel rakamlar belirledik. Daha fazla zam yapmayı ve arkadaşlarımızın daha rahat şartlarda yaşamasını arzu ederdik ama gelebildiğimiz nokta şu an için bu. Şirketin imkanlarını sonuna kadar kullanarak, başkanımızla da istişare ederek, en iyisini sağlamaya çalıştık” şeklinde konuştu.

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Emin Sürücü de gösterilen hassasiyet nedeniyle başta Başkan Altepe olmak üzere şirket yetkililerine teşekkür etti. Sürücü, verilebilecek en iyi rakamın verildiğini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir