Borsa Başkanı Yeşil, Mavi Liste ile Diyarbakır'da aday

Diyarbakır’da Sanayi ve Ticaret Odası ile Borsa seçimlerinin startı verildi. Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, 1 Nisan’da yapılacak seçimler için yeniden aday olurken, 14 Nisan’da yapılacak olan Diyarbakır TSO seçimlerinde ise “Diyarbakır Platformu”nun adaylığını işadamı Suat Önen açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mahir SOLMAZ

Diyarbakır’da Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası seçimleri için adaylar seçim startını vermeye başladı. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası seçimi 14 Nisan’da Ticaret Borsası seçimi ise 1 Nisan’da yapılacak.

Dün düzenlediği basın toplantısıyla Ticaret Borsası’na adaylığını açıklayan mevcut başkan Engin Yeşil, listesinde yer alan yönetim kurulu üyeleri ile Meclis üyelerini tanıttı.

Kente hizmet ve çağdaş borsacılık anlayışıyla ‘Mavi Liste’ ile seçime gideceklerini ifade eden Yeşil, 2 yıllık hizmet süresi içinde yaptığı çalışmalara ilişkin bilgi vererek yeni döneme ilişkin projelerini anlattı.

Bu dönemde üreticinin ürünlerinin hak ettiği değeri bulması için tam donanımlı, uluslararası standartlara uygun Hububat ve Pamuk Analiz Laboratuvarı kurduklarını, Bismil ve Ergani’de tescil büroları açtıklarını söyledi. Tarımsal üretim konusunda araştırmaların yapılacağı, yeni deneme çalışmalarının organize edileceği ve uzaktan ürün algılama sisteminin kurulacağı Borsa Tarım Kompleksi’nin fizibilite çalışmalarının da yapılarak proje aşamasına getirildiğini belirten Yeşil, hizmet kalitesini artırmak için Kalite Yönetim Sistemi (İSO 9001) belgesini aldıklarını ve TOBB Akreditasyon sistemini gerçekleştirerek Diyarbakır Ticaret Borsası’nı 5 yıldızlı borsa konumuna getirdiklerini söyledi. Yeşil, Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin geçmiş dönemlerden kalan borçlarını ödeyerek, alt ve üst yapı eksikliklerini giderdiklerini ve tüm parsellerin tahsis edildiğini vurguladı. 60 yatırımcı adayının da Ek Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayisi kurulması için talepte bulunduğunu belirten Yeşil, buna ilişkin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde girişimlerin başlatıldığını söyledi.

Yeşil, üreticilere yönelik eğitim çalışmalarının yanı sıra, sosyal sorumluluk projeleriyle de okul çağındaki çocuklara kırtasiye, yoksul ailelere de düzenli gıda yardımında bulunduklarını anlattı.

Borsa Başkan adayı EnginYeşil’in 1 Nisan seçim vaatleri

-Bir üniversite 2 ilköğretim okulu: Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte ortak projeler üreteceğiz. Ticaret Borsası olarak, bir üniversite, 2 ilköğretim okulu kazandırmayı hedefliyoruz.

-Lisanslı Hububat ve Pamuk Deposu: Bölge üreticisine büyük fayda sağlayacak olan 100 bin ton kapasiteli Lisanslı Hububat Deposu ve 30 bin tonluk Lisanslı Pamuk Deposu projesinin fizibilite çalışmaları tamamlandı. Projeler tamamlandıktan sonra bölge üreticisi elektronik ürün senedi üzerinden ürünlerinin alım-satımlarını gerçekleştirebilecek.

-Hububat Alım Satım Organize Bölgesi: Kentimiz Şanlıurfa, Silvan ve Mardin yolları üzerinde bulanan hububat alım satım depolarını tek bir alanda toplayıp, Hububat Alım Satım Organize Bölgesini kentimize kazandırmayı hedefliyoruz.

Diyarbakır platformu hedeflerini anlattı

Seçimlere “Diyarbakır Platformu” olarak aday olan oluşum, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısı ile hedefl erini ve projelerini açıkladı. Platform adına basın açıklamasını okuyan işadamı Suat Önen, seçimlerde ‘Beyaz Liste’ ile yarışacaklarını söyledi. Diyarbakır’ı sosyo-ekonomik olarak hak ettiği yere taşımak isteyen tüm dinamiklerin açığa çıkması ve birleşmesi için ortak bir pota oluşturmayı hedefl lediklerini ifade eden Önen, şu görüşleri dile getirdi: “Tüm farklılıklarımızı, gelişen ve dönüşen bir Diyarbakır potasında eriterek birleştirmek istiyoruz. Kamplaşmadan, kimseyi ötekileştirmeden, kentin ortak çıkarlarını el üstünde tutarak yan yana duruyoruz. Herkese eşit mesafede duruyoruz. Platformumuzun kapısı, ortak çıkarlarımız etrafında birleşmek isteyen herkese ardına kadar açık. Barışın rengi olduğu için beyazı seçtik.

Daha aktif bir oda ve yaşanılabilir bir kent için çalışacağız. Diyarbakır’ın ekonomik, sosyal ve kültürel dönüşüm ve gelişiminde aktif rol alan, dünyanın yüzünü çevirdiği tasarım, yenilik, Ar-Ge, çevreye duyarlı yüksek teknoloji, katma değeri yüksek ürün ve markalaşmaya dayalı büyüme yoluna Diyarbakır’ı dahil edebilen, kentimizi bir dünya kentine çevirebilecek projeler üretebilen, uzun yılların yara izlerini sarıp mutlulukla yaşanabilen bir kent oluşturabilmede elini taşın altına koyabilen bir oda istiyoruz, hedefl iyoruz, söz veriyoruz ve gerçekleştireceğiz. Bu heyecanı ve enerjiyi biz taşıyoruz.”

Bu konularda ilginizi çekebilir