Bursa Valisi İzzettin Küçük oldu

Bursa Valiliğine, Şanlıurfa Valiliği görevini yürüten İzzettin Küçük atandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Esra ÖZARFAT 

BURSA - Yeni Valiler kararnamesi ile değişiklik yapılan iller arasında Bursa da yer aldı.

2013 yılından bu yana Bursa’da görev yapan Vali Münir Karaloğlu, Antalya Valiliğine atanırken, Bursa’nın yeni valisi Şanlıurfa Valiliği görevini yürüten İzzettin Küçük oldu.

Vali Münir Karaloğlu, sosyal medyada “elvedaulusehir” hashtagiyle açılan sayfada duygularını paylaştı. Vali Karaloğlu, “Sanayicilerden turizmcisine, devlet kurumlarından belediyeler ve özel sektöre Bursa'yı sevenlerin yanında yer aldım. Ulu şehrin her köşesine ulaşmaya, milletimizle buluşmaya gayret ettim. İlk gün ziyaret ettiğim Osman Gazi’yi bir an olsun aklımdan çıkarmadım. Aziz hatırasına ve ulu emaneti Bursa’ya layık olmaya çalıştım. Yeşil Beyaz timsahlar kadar Bursa, bundan böyle hayatımın ayrılmaz bir parçasıdır. Hayatıma anlam katan muhteşem bir kıymettir, hatıradır. Bursa’daki görev sürem boyunca birlikte çalıştığım herkese teşekkür ediyor, bütün Bursalılardan helallik diliyorum” dedi.  Bursa eski Valisi Münir Karaloğlu, görev süresi boyunca Bursa’nın geleceğini etkileyecek İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu, Hızlı Tren Projesi, Şehir Hastanesi, Otomotiv Test Merkezi, TEKNOSAB, BESOB Büyük Sanayi Sitesi gibi yüksek bütçeli yatırımların hayata geçmesinde etkin rol oynamış, Bursa’nın uluslararası alanda tanıtımı ve turizm pastasından daha çok pay alabilmesi için çalışmalar yürütmüştü. Karaloğlu ayrıca, Bursa’yı marka kent yapma hedefiyle “Ulu Şehir” logosunun oluşturulmasında da etkin olmuştu.

Bursa'nın yeni valisi İzzettin Küçük

1964 yılında Erzurum’un Tortum ilçesinde doğan İzzettin Küçük, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olduktan sonra Sakarya Üniversitesi’nde master yaptı.

Yenice, Pehlivanköy ve Eflani Kaymakamlığına vekaleten görev yaptıktan sonra Abana, Aydıntepe Kaymakamlığı, Siirt Vali Yardımcılığı, Pamukova, Safranbolu ve Üsküdar Kaymakamlığı yaptı. 11.05.2010-16.02.2014 tarihleri arasında Karabük Valisi olarak görev yapan İzzettin Küçük, 2014 yılından bu yanan Şanlıurfa valisi olarak görev yapıyordu. Küçük, 1 Haziran itibariyle Bursa’ya atandı. Vali Küçük, evli ve iki çocuk babası.