BUTGEM mezunlarının yüzde 80’i sanayide istihdam ediliyor

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, her yıl 3 bin kişiye sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda eğitim verildiğini, merkezde uzman atölye işgücü yetiştirildiğini kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESRA ÖZARFAT

BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM), 2016-2017 eğitim dönemine başladı. BUTGEM binasında düzenlenen törene BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, SGK Bursa İl Müdürü Erhan Karaca ve öğrenciler katıldı.

12 bin metrekarelik alanda eğitim veren BUTGEM’de 4 ay süren eğitimlerin sonunda mezun olan öğrencilerin yüzde 80’inin sanayi kuruluşlarında istihdam edildiğine işaret eden BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, her yıl 3 bin kişiye sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda eğitim verildiğini, merkezde uzman atölye işgücü yetiştirildiğini kaydetti. 32 yıl önce sanayicilerin kurduğu bir vakıf olarak eğitimlere başlayan BUTGEM’de bugüne kadar 23 bin kişiye eğitim verildiğini ifade eden BUTGEM kurucularından, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, merkezin 2012 yılında Avrupa Birliği tarafından akredite edildiğini, geçen yıl da Delhi’de Birleşmiş Milletler tarafından örnek proje olarak gösterildiğini hatırlattı. Kayıtlı istihdamın önemine değinen SGK Bursa İl Müdürü Erhan Karaca Türkiye genelinde kayıtdışılık oranının yapılan çalışmalarla yüzde 52’den yüzde 32’lere gerilediğine dikkat çekti. Karaca, Bursa’da ise bu oranın yüzde 20,5 olduğunu, özellikle sanayicilerin kalifiye eleman bulmakta sıkıntı çektiğini dile getirdi.

BUTGEM’de ders yılının başlamasıyla birlikte Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen BTSO liderliğinde, Uludağ Üniversitesi, BUTGEM ve Tophane Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Güçlendirme Vakfı ortaklığıyla hayata geçirilen ‘Gelecek İçin Kayda Değer’ (GEKAD) projesi de start aldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir