Eskişehir OSB, Hasanbey Lojistik Merkezi'ne bağlanacak

ESO ile TCDD arasında Eskişehir OSB'nin, Hasanbey Lojistik Merkezi'ne 7 kilometrelik demiryolu ile bağlanmasını içeren protokol imzalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESKİŞEHİR  - Eskişehir Sanayi Odası ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) arasında Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB), Hasanbey Lojistik Merkezi'ne 7 kilometrelik demiryolu ile bağlanmasını içeren protokol imzalandı. 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Odunpazarı Kültür Merkezi'nde düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, 19 Mart'ta Hasanbey Lojistik Merkezi'nin açılış töreninde Eskişehir'e bir vaatlerinin olduğunu hatırlattı. 

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Yönetimi'nin ve Sayın ESO Başkanı Savaş Özaydemir'in talebi üzerine Hasanbey Lojistik Merkezi ile OSB'nin, 7 kilometrelik bir demiryolu bağlantısıyla birbirine bağlamak talebinin olduğunu ifade eden Avcı, şöyle konuştu: 

"Konuyla ilgili olarak o gün Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Lütfi Elvan'ın talimatlarıyla TCDD bu konudaki gerekli alt yapı çalışmasını yaptı. Bu işin mevzuat altyapısını yapıp bir protokol hazırlandı. O protokol bugün imzalanıyor. Böylece Eskişehir OSB ile TCDD müştereken bu 7 kilometrelik bağlantıyı sağlayıp Hasanbey Lojistik Merkezi'mizi çok daha etkin ve işlevsel hale getirecek." 

Bağlantı 7 ay sonra tamamlanacak 

Özaydemir ise Organize Sanayi Bölgesi'nin demiryolu şebekesine bağlanmasının özlemini yıllardır çektiklerini vurguladı. 

Bugün imzalanan protokolle ESO'nun bağlantının menfezlerini ve köprülerini yapacağına değinen Özaydemir, şunları söyledi: 

"Bunun da süresi 4 ay. Bunun üzerine demiryolunun döşenmesiyle toplam 7 ay sonra Organize Sanayi Bölgemize yük trenlerini getirip yükleyip göndermek fırsatımız olacak. Bugün yapılan Hasanbey Lojistik Merkezi'nin büyüklüğü, boyutları ve kalitesine bakarsanız Avrupa standartlarının bile üstündedir. Lojistik merkezi, OSB'ye yapılacak bağlantıyla çok daha geniş bir kitleye hitap edecektir." 

Bu konularda ilginizi çekebilir