F-5 tipi savaş uçağı Gümüşhane'de sergilenecek

Gümüşhane'de, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait kullanılmayan eski F-5 tipi savaş uçağı sergilenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen'in, eski Türk Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ten talep ettiği F-5 tipi savaş uçağı, Eskişehir'den tırla Gümüşhane'ye getirildi.
Bazı parçaları sökülmüş halde getirilen uçak, montajı yapıldıktan sonra merkeze bağlı Bağlarbaşı Mahallesi'nde sergilenecek.
Çimen, gazetecilere yaptığı açıklamada, hemşehrileri olan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ten ricaları üzerine eski F-5 tipi savaş uçağının dün Gümüşhane'ye ulaştırıldığını söyledi.

'Uçağın nakliye ve montaj masrafları 150 bin TL'
Uçağın, şehrin yeni sembollerinden birisi olacağını belirten Çimen, "Uçağın sergileneceği alanda peyzaj ve çevre düzenlemesi yaparak 6-7 dönümlük bir alanı da parka çevireceğiz. Bu alana oturma alanları yapacağız. Belki daha sonra maket uçaklar da koyacağız" dedi.
Uçağın görsellik açısından şehre ayrı bir renk katacağını ifade eden Çimen, "Şehrimizin tanıtım ve turizmine de katkı sağlayacak. Paşamız nezdinde Türk Silahlı Kuvvetlerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Çimen, uçağın nakliyat, bakım ve montajının yaklaşık 150 bin liraya mal olduğunu söyledi. Çimen, gelecek yıllarda Köse ilçesinde havaalanı yapılmasının planlandığını da bildirdi.