Karabük'te çelik ihracatı arttı

Kentten yılın ilk 4 ayında gerçekleştirilen çelik ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre 6 milyon 4 bin dolar arttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KARABÜK - Karabük'te yılın ilk 4 ayında gerçekleştirilen çelik ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre 6 milyon 4 bin dolar artarak 66 milyon 954 bin dolar oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, geçen yılın ilk 4 ayında ayında 60 milyon 950 bin dolarlık çelik ihraç eden Karabük, bu yılın aynı döneminde 66 milyon 954 bin dolarlık dış satım gerçekleştirdi.

Kentten nisan ayındaki çelik ihracatı ise geçen yılın aynı dönemine göre düşüş gösterdi.

Geçen yılın nisan ayında gerçekleşen 16 milyon 593 bin dolarlık çelik ihracatı, bu yılın aynı döneminde 15 milyon 6 bin dolar olarak gerçekleşti.  

İhracat sıralamasında 42'nci sırada yer alan Karabük'te dış satımın yüzde 95'lik kısmını çelik sektörü oluşturdu.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Sedat Namal, Türkiye'nin ilk entegre demir ve çelik fabrikasının 1937 yılında kurulmasıyla köyden bir il haline gelen Karabük'ün nüfusunun yarısının geçimini çelikten sağladığını söyledi.

Türkiye'nin çelik üretiminin yüzde 4'ünü karşıladıklarını anlatan Namal, "Geçen yılki 189 milyon 270 bin dolarlık ihracatın 170 milyon 642 bin doları çelikten karşılandı. İran, Romanya, Fas, Peru ve Yemen gibi yaklaşık 100 ülkeye çelik ihracatı yapılıyor. Bu yıl sonuna kadar çelikte 200 milyon dolarlık ihracat hedefimiz var" diye konuştu.  

 

Bu konularda ilginizi çekebilir