Kayseri OSB ve ORAN güç birliği protokolü imzaladı

Yetkililer; 'İşbirliği Protokolü'nün Kayseri sanayisine ciddi katkı sağlayacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ile Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) arasında 'Kayseri Sanayisi için Güç Birliği'ni amaçlayan 'İşbirliği Protokolü' imzalandı. Yetkililer; bu protokolün Kayseri sanayisine ciddi katkı sağlayacağını söyledi.

KOSB Başkanı Tahir Nursaçan, böylesine önemli bir projeye ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek: "ORAN Kalkınma Ajansı'yla Kayseri Organize Sanayi'deki sanayicilerimizi geleceğe taşımak adına ve yeni projelere destek vermek adına anlaşma imzalıyoruz. ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşcı'nın özverili çalışmaları ve büyük desteği oldu. Biz de şimdi o çalışmaların karşılığı olarak bir imza atıyoruz. Buradaki amaç Kayseri sanayisinin gelişimine katkı sağlamak." dedi. Başkan Nursaçan, sanayicileri geleceğe taşımak ve yeni projelere destek verilmesi adına ORAN'ın çok ciddi çalışmalar yaptığını belirterek; "Bölgede faaliyet gösteren firmaların kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve firmalarımızın rakiplikten meslektaş kültürüne geçmesini sağlamak istiyoruz. Bunun için de devletimizin sanayici ve esnafın gelişmesi için kurduğu ORAN Kalkınma Ajansı'ndan da istifade etmek ve yakın diyaloglar sağlamak istiyoruz. ORAN Kаlkınmа Ajаnsı'ylа еl еlе vеrip sаnаyinin kаlitеsini, ürеtimin vеrimliliğini еl еlе, gönül gönülе аrttırаcаğız. ORAN Kalkınma Ajansı ve KOSB Müdürlüğü'nün yakın işbirliği önümüzdeki dönemde de devam edecek ve bölgenin çok boyutlu kalkınmasına hizmet edecek" şеklindе konuştu.

ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşçı ise Kayseri OSB'nin ORAN çalışmaları için stratejik bir öneme sahip olduğunu belirterek: 

"Biz burada protokolümüzün ismini güç birliği olarak belirledik. Kayseri sanayisi Türkiye ekonomisinde çok önemli bir yere sahip. Yaklaşık bin işletmesiyle OSB'miz 60 bin çalışanıyla 2 milyar dolarlık ihracatıyla cari fazlası veren bir konumdadır. Yalnız Kayseri sanayi bu seviyeye gelmesine rağmen bir adım sonraya ve iki adım sonraya da geçme ihtiyacı duyuyor. Biz bu konuda ORAN Kalkınma Ajansı olarak kendilerine destek vermek istiyoruz. Bizim ORAN olarak yapacağımız şey nakit desteğinden ziyade danışmanlık. Profesyonel hizmetler konusunda her türlü desteği vermeyi planlıyoruz. Protokolümüz bunları içeriyor.”şeklinde konuştu. 

Taşçı şunları kaydetti: 

"Alanında uzman güçlü ve kurumsal yapısıyla bölgesel kaynak ve potansiyellerin değerlendirilmesinde katılımcı ve işbirliğini temel alarak bölgesel kalkınmada öncü kurum olan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tüm paydaşlarına katkı sağlamak için faaliyetlerini hızlandırmıştır. ORAN bugüne kadar 97 milyon TL tutarındaki kaynağı Kayseri, Sivas, Yozgat illerinde ki projelere aktarmış, 200 milyon TL'ye yakın yatırımların bölgede hayat bulmasını sağlamıştır. Mali destekler sonucu bin 600 yeni istihdam sağlanmış, 8 yüz yeni ürün üretilmiş ve 110 patent alınmıştır" diye söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir