Kocaeli'nin tramvayları Bursa'dan

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, "Bursa’da üretilen araçlar, Kocaeli’nin tramvayı olarak yollarda dolaşacak. Kocaeli’nin ve belediyelerimizin parası da yurt içinde kalacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tramvay hattı çalışmaları devam eden Kocaeli için 12 aracın Bursa'da üretildiğini bildirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre Altepe, yerli tramvay üretimi yapan atölyelerde incelemelerde bulundu. Bursa'nın geleceğe emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Altepe, "Türkiye, hızla gelişiyor ve kalkınıyor. Türkiye, güçlü şehirlerle büyüyüp gelişiyor. 2023 yılı hedefleri doğrultusunda Türkiye, yüksek katma değerli ürünleri üretme hedefinde hızla ilerliyor. Bu işin de öncülüğünü Bursa yapıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Altepe, şunları kaydetti:

"Bursa’da tamamen kendi üretim ve projelerimizle, Bursalı sanayici ve mühendislerin projeleri ve tasarımlarıyla üretilen araçlar, artık dünya pazarlarında satılabiliyor. Bursa’da üretilip kullanılan tramvay ve metro araçlarının yanı sıra Türkiye ve dünya şehirleri için de üretim başladı. Kocaeli için 12 tramvay Bursa’da üretiliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin talepleri doğrultusunda dizayn edilen ve projelendirilen, yunus görüntüsüyle, yeşili ve siyahıyla Kocaeli’nin renklerini yansıtan, iç dizaynıyla da özel bir proje oldu. Yerli 12 tramvayın üretimi yakın zaman içinde tamamlanacak. Kocaeli’nin imalatı süren raylı sistem inşaatı bittikten sonra Bursa’da üretilen araçlar, Kocaeli’nin tramvayı olarak yollarda dolaşacak. Kocaeli’nin ve belediyelerimizin parası da yurt içinde kalacak."

Altepe, 12 aracın yaklaşık 70 milyon TL değerinde olduğunu belirterek, Kocaeli’den sonra Samsun ve diğer iller için de bu yönde çalışma yapılacağını bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir