KOSB Başkan Adayı Ergün Bilen projelerini açıkladı

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Olağan Genel Kurulu'nda Başkan Adayı olan Ergün Bilen, sanayicilerin ihtiyaçlarına yönelik tercüme birimleri oluşturacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Arzu BAĞCI

KAYSERİ - Bugün gerçekleştirilecek olan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Olağan Genel Kurulu'nda Başkan Adayı olan Ergün Bilen, yönetime geçtiği takdirde yapacağı projeler hakkında bilgi verdi. Sanayicilerin ihtiyaçlarına yönelik tercüme birimleri oluşturacağını kaydeden Bilen, OSB'nin genişletilmesi için yeni parseller oluşturacaklarını dile getirdi.

Kayseri sanayisine yakışan uluslararası standartlarda fuar alanı kazadıracaklarını kaydeden Bilen, eleman ihtiyacının karşılanması için eğitimi destekleyeceklerini ifade etti. Bilen şu şekilde devam etti:

" Sanayicilerimizin ihtiyaçlarına yönelik tercüme birimleri oluşturarak, bu alanda hizmet vereceğiz. Yatırımcıların arsa ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak OSB'nin genişlemesi ve yeni parsellerin oluşturulması konusunda gerekli her türlü girişimde bulunacağız. Bu sayede hem sanayicilerimizin ihtiyaçları karşılanmış olacak, hem de OSB'ye çok ciddi maddi kaynak üretilmiş olacak. Her türlü satın alma esasları konusunda daha şeffaf ihale yöntemleri belirleyerek, kaynaklarının daha optimal kullanılmasını sağlayacağız. Kayseri Şeker mevkiinde bulunan yaklaşık 135 bin metrekarelik atıl alanın, bölge ihtiyaçları doğrultusunda değerlendirilmesinin sağlanması için gerekli olan tüm bürokratik imkanları kullanarak, maddi gelir sağlayacağız. Norm kadro yapılanması ile israfın önüne geçeceğiz. Yatırım alanında teşvik ve uluslararası fonları OSB'mize kazandırmaya gayret edeceğiz. Süreç yönetim sistemini kurarak, sanayiciler ile bölge yönetimi arasındaki ilişki ve bilgi akışının sağlanmasına yönelik çalışmaları ivedilikle oluşturacağız. Yeni ticari ve sosyal alanlar kazandıracağız. Uluslararası standartlara uygun Ar-Ge merkezleri kurarak, sanayicilerimizin rekabet ve katma değeri yüksek ürünler ile ilgili planlamaları yapmasını sağlayacağız. Anlaşmazlıkları önlemek adına yüksek istişare kurulu oluşturacağız. Denetlenebilir yönetim için şeffaf bütçe oluşturarak gereksiz israfın önüne geçeceğiz. Uygulanacak iktisadi politikaları ile kooperatifleşme ve ağır sanayi konusunda yatırımlar yapma gayreti içerisinde olacağız." dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir