KOSGEB'den Tekirdağ'a 3,5 milyon lira destek

KOSGEB Tekirdağ Müdürü Erkan, "Tekirdağ'da, geçen yıl 450 işletmeye yaklaşık 3,5 milyon TL destek vererek, bölgede faaliyete başladığımızdan bu yana girişimci sayısı ve desteğinde en yüksek seviyeye ulaştık" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Tekirdağ Müdürü Tolga Erkan, Tekirdağ'da geçen yıl 450  işletmeye yaklaşık 3,5 milyon TL destek verdiklerini belirterek, bölgede faaliyete başladıkları günden bu yana girişimci sayısı ve desteğinde en yüksek seviyeye ulaştıklarını belirtti.   

Erkan, Tekirdağ'daki faaliyetleri kapsamında başarılı bir yıl geçirdiklerini belirterek, kazandıkları bu ivmenin bu yıl da artarak devam edeceği inancında olduğunu ifade etti.  

Tekirdağ il genelinde geçen yıl, destek programlarında çok iyi bir performans sergilediklerini aktaran Erkan, "Geçen yıl yaklaşık 3,5 milyon TL'ye yakın bir desteği, 450 işletme sahibi girişimciye aktardık. Bu da Tekirdağ'da faaliyete başladığımız 2008'den bu yana verilen en yüksek destek miktarı oldu" dedi. 

Tekirdağ'da, genel destek programı kapsamında nitelikli eleman, fuar, tanıtım faaliyetleri gibi alanlarda girişimcilere yoğun destek verdiklerini belirten Erkan, "Ayrıca, girişimcilik destek programında da muazzam bir ivme yakaladık. Çorlu, Çerkezköy başta başta olmak üzere Tekirdağ genelindeki kadın girişimcilerin sunduğu projelerin büyük bölümünü kabul ettik. İmalat sanayi, hizmet ve benzeri sekörlerde işini kurmak isteyen kadın girişimcilerin sundukları projeleri değerlendirdik" diye konuştu.   

Erkan, Ar-Ge İnovasyon desteği kapsamında Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Teknopark girişimcilerine de destekleri olduğunu ifade etti. 

"Trakya'da kadın girişimci liderliğini koruyor" 

Trakya'da kadın girişimcilere sağlanan desteklere de değinen Erkan, şunları kaydetti: 

"Bölgede kadın girişimci sayısı oransal olarak baktığımızda Türkiye ortalamasının çok üstünde bir rakam olarak karşımıza çıkıyor. Bu da Trakya kadınının ne kadar girişimci bir özelliğe sahip olduğunu ortaya koyuyor. Kadın girişimcilerimize yaptığımız pozitif ayrımcılık dışında birinci derecede şehit yakınları ve gazilerimize destek oranımız yüzde 80'e çıkarıldı. Tabii bu destek kadın girişimciye daha fazla bir teşvik sağladı."  

Erkan, 2016 yılında, Başbakan tarafından açıklanan iki yeni destek programı ve güncellenen Girişimcilik Destek Programı ile KOBİ'lere ve girişimcilere daha fazla destek olacaklarını ifade etti.  

Yeni yılda KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında çağrı ya da dönemsel olarak çıkılacak proje bazlı programda işletmelere 300 bin lira hibe ve 700 bin lira geri ödemeli olarak toplam 1 milyon lira destek sağlanacağını belirten Erkan,  yurt dışında kurulacak kuluçka merkezlerinin kuruluş ve donanım ile operasyonsal giderlerine de 3 milyon 850 bin dolar destek verileceğini bildirdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir