Mardin sevdalısı; Vali Mustafa Yaman

1981 yılından bu yana, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde kaymakamlık ve sonrasında valilik görevlerini başarıyla yerine getiren Vali Mustafa Yaman, 2016 yılının Haziran ayında kayyum olarak geldiği Mardin’i çok sevdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Evin TAHİNCİOĞLU

Mardin-1981 yılından bu yana, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde kaymakamlık ve sonrasında valilik görevlerini başarıyla yerine getiren Vali Mustafa Yaman, 2016 yılının Haziran ayında kayyum olarak geldiği Mardin’i çok sevdi. Kısa sürede Mardinliler tarafından sevilen ve değer verilen, samimiyetiyle herkesi kendine hayran bırakan devlet adamı, içtenliği ve yoğun çalışma temposuyla çok konuşuluyor.

Mardinliler, şehri bir değer haline getirdiğini, Mardin halkına ve yöresine herkesten çok önem verdiğini, şuan içinde bulundukları huzurlu ortamı da Vali Mustafa Yaman’a borçlu olduklarını ve onun mücadelesini takdirle karşıladıklarını ifade ediyorlar. Mardin halkı, Vali Yaman’ın emeği ve sevgisine karşılık ona olan sevgilerini ve saygılarını göstermekten kendilerini alıkoyamıyor ve bunu sürekli ifade ediyorlar

Mardin’de yaşamlarını sürdürenlerin yanı sıra, uzaklarda yaşayıp memleket hasreti çeken Mardinliler bile Vali Mustafa Yaman’ın çalışmalarını konuşuyorlar. Kısa sürede kazandığı sevgi ve yoğun emeği şimdiden herkes tarafından konuşulur hale gelmiş durumda.

Ramazan'da da Mardinlilerle iç içe

Mardin Valisi Mustafa Yaman, Ramazan Ayı başladığı günden bu yana, sürekli Mardin halkıyla birarada olmak adına iftar çadırlarını geziyor ve her gün farklı insanların derdine çözüm bulmaya çalışıyor. İftarını, Mardinlilerle beraber yapmaya özen gösteren Vali Yaman, Ramazan’ın başladığı günden bu yana, Mardin halkıyla iç içe olmayı tercih ettiği için, aynı masada yemek yiyor ve sonrasında da uzun sohbetler başlıyor. Bununla beraber; yetim çocukların, yoksul ailelerin, ihtiyaç sahiplerinin derdine derman olabilmek ve onlara faydalı olabilmek için, yeni çalışmalar başlatıyor.

Mardin için gece gündüz çalışıyor

Vali Mustafa Yaman, çok kısa sürede Mardin insanından daha da çok Mardinli olup, gecesini gündüzüne katıyor, bölge insanına değer veriyor. Yüreğini ortaya koyup, hastanelerde yatan hastalara, kendi evlerinde kimsesiz olarak yaşayanlara, evsizlere, bir şekilde ulaşıyor ve onlar için ne yapılması gerekiyorsa fazlasıyla yapıyor. Mardin’i ve halkını çok seviyor. Mardin’in kalkınması, büyümesi, gelişmesi ve huzurlu bir ortamın sağlanması için gece gündüz çalışıyor.

Ailece seviliyorlar

Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın en dikkat çeken taraflarından biri ise, ailesinin gösterdiği özen ve verdiği destek. Mustafa Yaman kadar ailesi de Mardinliler ile kısa sürede sıcak ilişkiler kurdular. Ve onlar da Mardin için emek ve özen gösteren Vali Yaman’ı her zaman fazlasıyla destekliyorlar. Yaman ailesi her zaman Mardin halkıyla iç içe yaşamaya özen gösteriyor. Mardin halkını desteklemek için ellerinden yapıyor ve Mardinliler tarafından da çok seviliyorlar.

Bu konularda ilginizi çekebilir