Mersin Limanı'nda 650 milyon liralık Hub Terminali açıldı

650 milyon TL yatırımla inşa edilen "East Med Hub Terminali" sayesinde mega gemiler limana girebilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MELTEM AHATOĞLU

MERSİN - Akfen Holding 6 milyar TL'lik yatırım paketinin ilk açılışını Mersin Limanı'nda (MIP) yaptı. Mersin Uluslararası Limanı'nın dünya limanlarıyla rekabet gücünü arttırmak ve mega gemilerin limana uğramasını sağlamak amacıyla 650 milyon TL yatırımla inşa edilen "East Med Hub Terminali" (Doğu Akdeniz Terminali) düzenlenen törenle açıldı.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan açılışta yaptığı konuşmada Türkiye için büyük önemi olan Mersin Limanı'nın 1,5 milyon TEU olan konteyner kapasitesinin 2023 hedefleri doğrultusunda 7,5 milyon TEU konteyner kapasitesine ulaşmasını planladıklarını söyledi.

Akfen Holding ve MIP Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ise "MIP bünyesinde hayata geçirdiğimiz East Med Hub Terminali devam eden yatırımlarımızın ilk adımını oluşturuyor. 2014 yılında başladığımız rıhtım genişleme projesinin birinci fazını bugün hizmete açıyoruz. East Med Hub Terminali'nin devreye girmesi ile birlikte limanımızın rıhtım kapasitesi 2,6 milyon TEU'ya ulaştı. Projenin ilk fazı için yaklaşık 170 milyon dolar yatırım yaptık. Genişleme projesinin ikinci fazına ise 2017'de başlıyoruz" dedi.

Törene katılan PSA Avrupa&Amerika Bölge CEO'su ve MIP Yönetim Kurulu Üyesi David Yang, "Hizmete açılan East Med Hub terminalinin sahip olduğu olanaklar bugünkü endüstrinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek niteliktedir. Yatırımla mega gemilere Mersin'in kapısı açıldı" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir