MODEF EXPO kapılarını 36. kez açtı

Bu yıl 36. kez İnegöl’de kapılarını açan MODEF EXPO Fuarı 2 bin 500 üzerinde yabancı ziyaretçi hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Esra ÖZARFAT

BURSA-Bu yıl 36. kez kapılarını açan ve 13 Kasım’a kadar ziyarete açık olacak MODEF EXPO’nun açılışına Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği Başkanı Ahmet Güleç, oda başkanları, mobilya sanayicileri, bürokratlar katıldı.

MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl’ün pek çok ilki hayata geçirerek ‘mobilya başkenti’ olma misyonunu elde ettiğine dikkat çekti. İnegöl’ün Türkiye mobilya üretimini yüzde 40, ihracatının ise yüzde 15’ini gerçekleştirdiğine işaret eden Uğurdağ, komşu ülkelerde yaşanan sıkıntılara rağmen yeni Pazar açılımlarıyla ihracat potansiyelini artırmayı hedeflediklerini kaydetti. Sektörün İnegöl’de 30 bin kişiye istihdam sağladığına vurgu yapan Yavuz Uğurdağ, hükümetten beklentilerini de açıkladı. Uğurdağ; “KDV oranlarımız yaklaşık yüzde 18 düzeylerinde. 4 bin liralık bir mobilyanın KDV’si 720 lira. Üreticilerimizin karları çok yüksek değil. Bu konuda ilgili bakanlıklardan iyileştirme bekliyoruz” dedi.

Yavuz Uğurdağ ayrıca mobilyacıların devletten yurt dışı organizasyon desteği de aldığını, bu noktada desteklerin geri dönüşlerinin daha hızlı sağlanması yönünde de destek beklediklerini aktardı. 25 bin metrekarelik alanda 180 firmanın ürünlerini sergilemeye başladığını, fuarın son gününde de perakende satışlar yapılacağını açıklayan Uğurdağ, yeni fuar alanıyla ilgili de bilgi verdi. Yavuz Uğurdağ, 55 bin metrekarelik kullanım alanına sahip toplam 93 bin metrekarelik planlana yeni fuar alanında hem İnegöl hem de Türkiye genelindeki diğer üreticilere yer verme imkanına sahip olacaklarını dile getirdi. Amerika kıtasından gelen heyetin de katılım sağladığı açılış kurdele kesiminin ardından mağaza ziyaretleriyle devam etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir