Ordu'da hedef 1 milyon turist

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu,"Turizmin sıkıntıda olduğu bu aşamada, Arap turistlerin buraya gelmesi, çarşıyı,oteli, restoranları hareketlendirmesi, fındığa alternatif gelir oluşturması, bizleri çok memnun ediyor" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, turizmin sıkıntıda olduğu bu aşamada, Arap turistlerin kente gelmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, "İnşallah 1 milyon turist hedefine de kısa sürede ulaşacağız. Buna olan inancımız tamdır." dedi. 

Vali Balkanlıoğlu, Ordu'nun turizm odaklı gelişmesi için başlatılan tanıtım faaliyetleri kapsamında kente gelen ulusal televizyon kanallarının program temsilcileri ile Boztepe'de bir araya geldi.

Yapılan girişimler ve temaslar sonucu yaygın basında Ordu'nun tanınırlığı ve bilinirliğinin arttığını söyleyen Balkanlıoğlu, ulusal televizyonlarda programlar ile haber çekimleri için artık Ordu'nun daha çok tercih edilmeye başlandığını ifade etti. 

Balkanlıoğlu, Boztepe'nin kentin en önemli turizm merkezlerinin başında bulunduğuna dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Burası, Ordu'nun meşhur türkülerine konu olmuş Boztepe'si. Ordu şehrinin yaslandığı tepedir burası. Ordu'da ve hatta Türkiye'de Boztepe'yi bilmeyen yoktur. Buraya teleferiğin de yapılmış olması, insanların 7-8 dakika içinde Boztepe'ye çıkmasına vesile oldu. 2 bin 300 metre uzunluğundaki teleferikle deniz seviyesinden yavaş yavaş 550 metre rakıma yükseliyorsunuz. Şehir merkezinde nemli hava varken burada serin bir hava bulursunuz. Rahat ve huzur var burada. Burada bir bardak çay içmeye paha biçilemez. Karşınızda masmavi deniz, yemyeşil dağlar ve ovalar, harikulade bir manzara. Boztepe'ye çıkıp mükemmel bir Ordu manzarası eşliğinde çay içmek ömre bedel." 

Arap ülkelerinden gelen turistler

Balkanlıoğlu, turizmin sıkıntıda olduğu bu aşamada, Arap turistlerin buraya gelmesinin, çarşıyı, pazarı, oteli, restoranları hareketlendirmesinin, fındığa alternatif bir gelir oluşturmasının, Orduluları ve kendilerini çok memnun ettiğini vurgulayarak, "Hiçbir emek, hiçbir çaba karşılıksız kalmıyor. Bazıları çok uzun vadede meyve veriyor. Bizimki bir sene gibi çok kısa sürede meyvesini verdi." ifadesini kullandı.

Ordu'da turizmin yüzde 40'ın üzerinde arttığına işaret eden Balkanlıoğlu, Riyad'dan, Kıbrıs'tan Ordu'ya direkt uçuşların başladığını, Türkiye'nin birçok vilayetinden seferler olduğunu söyledi.

Balkanlıoğlu, Türkiye'de 54 havalimanı olduğunu belirterek, "Yolcu sayısı bakımından Ordu-Giresun Havalimanı 20'nci sıralara yükseldi. Çok kısa sürede hem de. Uluslararası alanda da açılmış olması elimizi güçlendirdi. Önümüzdeki dönemde bozulmamış doğası ve bu güzellikleriyle nefis bir tatil alternatifi sunan Ordu, turizmde parlayan yıldız olacak. İnşallah 1 milyon turist hedefine de kısa sürede ulaşacağız. Buna olan inancımız tamdır." dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir