Palamudun tanesi 2,5 lira oldu

Sinop'ta denize açılan balıkçılar tarafından bol miktarda avlanması sayesinde palamudun tanesi tezgahlarda 2,5 liradan satışa sunuluyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sinop'ta bol miktarda avlanması sayesinde palamudun tanesi 2,5 liraya kadar düştü.

Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak yaptığı açıklamada, Karadeniz'de yaşanan palamut bolluğunun balık fiyatlarına olumlu etki yaptığını söyledi.

Özellikle Sinoplu balıkçılarca bol miktarda avlanan palamudun tane fiyatının 2,5 lira seviyesine kadar gerilediğine dikkati çeken Bayrak, "Balıkçının yüzü gülerken vatandaşın da sofrası şenlendi." dedi.

Bir gecede 7 bin kasa palamut avladılarBir gecede 7 bin kasa palamut avladılar

Bayrak, balık avının ilerleyen günlerde daha da artmasını öngördüklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Sinoplu balıkçılarımızın avladıkları palamut miktarı gözönüne alındığında fiyatın bu kadar düşmesi kaçınılmaz. Sonuçta arz talep meselesi. Şu an tezgahlarda çok miktarda palamut bulunuyor. Dolayısıyla fiyatlar çok geriledi. Eğer avlanan palamudun büyük çoğunluğunu değişik kentlere göndermesek fiyat daha çok düşebilir ama Sinop'un kendi içerisinde tüketeceği balık miktarı ortada. Bu nedenle il dışına göndermek durumundayız."

Bayrak, ilerleyen günlerde palamudun yanı sıra istavritin de bollaşacağını düşündüklerini ifade etti.

Sinop'ta denize açılan balıkçılar, bir gecede 7 bin kasa palamut avlayarak limana dönmüştü. Kentte tezgahlarda tanesi 2,5 liradan satılan palamutlara vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir