Silifke'de fıstık hasadı başladı

Silifke Ziraat Odası Başkanı Doygun, bu yıl bin 800 dönüm alandan 450 ton yer fıstığı hasadının yapılacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mersin'in ürün çeşitliliği dolayısıyla "meyve bahçesi" olarak nitelendirilen Silifke ilçesinde, yer fıstığı hasadı başladı.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun,  yaptığı açıklamada, geçen yıl kabuklu fıstığın kilogramının üreticiden 5-6 liradan alındığını, bu yıl ise fiyatların henüz belli olmadığını söyledi.

Beklentilerinin, fiyatların geçen yıla göre aşağı düşmemesi yönünde olduğunu aktaran Doygun, "Yörenin iklimi ve toprak yapısı yer fıstığı üretimine elverişli olması büyük avantaj. İçerdiği protein, karbonhidrat, yağ ve minerallerle önemli bir besin kaynağı olan yer fıstığı, yüksek verimiyle ve fiyatıyla üreticisini sevindiriyor. Bu yıl bin 800 dönüm alandan 450 ton yer fıstığı hasadı yapılacak." diye konuştu.

Yer fıstığı işleme tesisi sahibi Mustafa Yıldırım da üreticiden aldıkları fıstıkları tesislerinde kalitesine göre ayırdıklarını belirtti.

Gerek makineler yardımıyla gerek işçiler tarafından işlenen fıstıkları, gelen talebe göre Türkiye'nin değişik illerine gönderdiklerini anlatan Yıldırım, hem üreticinin hem de kendilerinin verimden memnun olduklarını dile getirdi.

Üretici Tahsin Çelik, bu sezon da hasattan umutlu olduklarını kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir