Su politikaları BUMİAD’da tartışıldı

Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) Sosyal Siyasal Ekonomik Teknolojik Araştırmalar ve Stratejiler Enstitüsü (SETASE) 3’üncü toplantısını, geçmiş dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, Yüksek Mühendis Erdem Saker’in katılımıyla gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) – BUMİAD Dernek Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya; BUMİAD Başkanı M. Orhan Efe, BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç, Bursa Teknik Üniversitesi bölüm başkanları, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er, MARSİFED Yönetim Kurulu Üyesi İlker Özaslan, UTEK Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Tercanlıoğlu, ARSİYAD Yönetim Kurulu Üyesi Yener Özemre katıldı.

BUMİAD Başkanı M. Orhan Efe’nin, geçmiş dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı yüksek mühendis Erdem Saker ile birlikte yaşamda ve enerjide suyun önemi ve su politikaları üzerine söyleşi gerçekleştirdiği SETASE toplantısında, Bursa’nın su kaynakları, temizliği ve su politikaları üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Dünyanın dörtte üçünün sudan oluşmasına rağmen, bu suların ancak üçte ikisinin tatlı olduğunu ve bu suların yüzde 70’inin de Antartika’daki buzullarda bulunduğunu vurgulayan Erdem Saker dünya nüfusunun 100 milyonu bulması halinde su kullanım miktarının 1.200 metreküpe düşeceğini, bunun da su kıtlığına yol açacağını savundu.

Türkiye’nin doğal imkânlarıyla büyük bir tarım potansiyeline sahip olduğunu söyleyen Saker, “Tarım ve hayvancılıkta Hollanda ile yarışabilecek potansiyele sahip olmamıza rağmen bunu hayata geçiremiyoruz. Bu sorunların başında suyu toprakla verimli bir şekilde buluşturamamak ve eğitim sıkıntıları yatıyor. 38 milyon hektar tarım alanına sahibiz fakat bu alanların ancak 8,5 milyon hektarı sulanıyor. Bu rakamı artırırsak daha güçlü bir tarım ülkesi olabiliriz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir