Tekirdağ sahilleri, "mavi bayraklı" olacak

Tekirdağ'ın atık su arıtma projesi tamamlandıktan sonra 135 kilometrelik geniş bir sahil bandı mavi bayrak statüsüne kavuşacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TEKİRDAĞ - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın atık su arıtma projesi tamamlandıktan sonra geniş bir sahil bandının mavi bayrak statüsüne kavuşacağını söyledi. 

Albayrak, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odasında, Süleymanpaşa'daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiği çalıştayda, kentin değerini arttırmak için sivil toplum kuruluşlarıyla çalışacaklarını belirtti. 

Tüm mahalleleriyle Tekirdağlılık bilinci oluşturma  çabasında olduklarını ifade eden Albayrak, şöyle konuştu: 

"Artık büyükşehir olarak hizmete hazırız. 11 ilçeye 11 okul yapacağız. Bu ilk ciddi projemiz. Artık büyük bir aileyiz. Siyasi parti ayrımı gözetmeksizin tüm meclis üyelerimle ilimiz için çalışacağız. Tekirdağ artık büyükşehir. Sistemin oturması, yapılanmanın tamamlanması ve işleyişin sağlanması kolay olmuyor ama kısa sürede yapılanmamızı tamamladık." 

Albayrak, tüm mahalle muhtarları ve onların belirleyeceği temsilcilerden oluşacak bir komisyon kuracaklarını, sivil toplum kuruluşlarının da destek vereceği komisyonla Tekirdağ için çalışacaklarını vurguladı. 

Tekirdağ'da vahşi depolamayı sona erdirmek için gerekli çalışmaları yaptıklarını aktaran Albayrak, şöyle devam etti:  

"Vizyonumuzda da yer verdiğimiz üzere çevre konusuna büyük önem veriyoruz. Proje için çok az bir zaman kaldı. Altyapı Koordinasyon Merkezimizi kurduk. Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü gerekli çalışmaları yapmak için hazır. 5 yılın sonunda modern, insanların yaşamaktan keyif aldığı, diğer illere örnek oluşturacak bambaşka bir Tekirdağ ortaya çıkacak. Ana hedefimiz Sultanköy'den Hoşköy'e kadar mavi bayrak. Tekirdağ'ın atık su arıtma projesi tamamlandıktan sonra 135 kilometrelik geniş bir sahil bandı mavi bayrak statüsüne kavuşacak. Verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız." 

TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta ise Tekirdağ'ın içme suyunun yeraltı su kaynaklarından karşılandığını ancak yapılmakta olan Naip Barajı ve diğer projelerle yüzeysel suların kullanılmaya başlayacağını kaydetti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir