Torbalı, ihracatta 61 ili geride bıraktı

2014'te 862 milyon 694 bin dolarlık ihracatla Türkiye'deki 61 ilin ihracat rakamını geride bırakan Torbalı'da 2015 yılı için 1 milyar dolarlık ihracat hedefleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İzmir'in vergi rekortmeni Torbalı, ihracatta da rekor kırdı. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Torbalı'da faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının 2014 yılında gerçekleştirdiği 862 milyon 694 bin dolar tutarında ihracatla Türkiye'deki 61 ilin ihracat rakamını geride bıraktığını belirterek, "Firmalarımız, yakaladıkları ihracat rakamlarıyla göğsümüzü kabarttı. Hedefimiz 2015'te 1 milyar dolarlık ihracat yapmak" dedi.  

Olgun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Torbalı'nın tarım ve gıda sanayisinden mobilyaya, tekstilden otomotive kadar pek çok sanayi kuruluşuyla Türkiye'nin toplam ihracatına her yıl artan bir katkı sunduğunu belirtti.  

Torbalı'nın 2010 yılında 510 milyon dolar olan yıllık ihracat rakamının, 4 yıllık süreçte 862 milyon 694 bin dolara ulaştığına dikkati çeken Olgun, şunları kaydetti:  

"Firmalarımız, yakaladıkları ihracat rakamlarıyla göğsümüzü kabarttı. Hedefimiz 2015'te 1 milyar dolarlık ihracat yapmak. İlçe olarak Türkiye'de 61 ilden daha fazla ihracat yapıyoruz. İzmir'in ihracatının onda birini tek başına gerçekleştiren ilçemiz, yaptığı ihracatla Ege Bölgesi'nde Denizli ve Manisa dışındaki tüm illeri geride bıraktı. Türkiye'de de Erzurum, Çanakkale, Isparta, Malatya, Samsun, Urfa, Sivas, Van, Diyarbakır gibi illeri bıraktık. Torbalı olarak Türkiye'nin 2023'te 500 milyar dolar ihracat hedefine en iyi şekilde katkı koymayı amaçlıyoruz. Türkiye'ye model olabilecek bir ekonomimiz var. Üretim, sanayi, tarım, inşaat ve hizmet sektörünü bir arada götürebilen ekonomimiz giderek ivme yakalıyor."  

Bu konularda ilginizi çekebilir