Tunceli’de bu yıl hedef 50 bin turisti ağırlamak

Tunceli, turizm hedefinde çıtayı yükseltti. Tunceli Valisi Tuncay Sonel, 2006 yılında 43 bin turistle tüm zamanlarının rekorunu kırdıklarını hatırlatarak hedeflerinin 2018 için bu rakamı geçmek olduğunu ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BARIŞ SEDEF

TUNCELİ - Tunceli Valisi Tuncay Sonel, “2006 verilerine göre ilimizde toplam 43 bin 809 yerli ve yabancı turist konaklama yapmış. 2018 yılında bu rakamı geçerek 50 bin turisti ağırlamayı hedefl iyoruz” dedi.

Vali Tuncay Sonel, turizm alanında hedefl enen rakamları yakalamak için katma değerli projelere ağırlık verdiklerini ve bu kapsamda birçok projeyi faaliyete aldıklarını anlattı. Turistlerin bölgede kalış süresini artırmayı amaçladıklarını da aktaran Sonel, inanç turizmini geliştirme adına Fırat Kalkınma Ajansı’ndan sağlanan finansman desteğiyle ‘Geçmişten Geleceğe Köprü Dersimin İnanç Merkezleri’ projesini faaliyete aldıklarınıda işaret etti. Sonel, “Bu proje kültür turizminin gelişmesi yönünden önem verdiğimiz projeler arasında. Sadece ilimizin değil bölgenin ‘Kış Turizm Merkezi’ olmaya aday ve Ovacık ilçesinde yapımı tamamlanarak hizmete giren Ovacık Kayak Merkezi, kış aylarında tam doluluk oranıyla turist çekmeyi başarmış faaliyete alınan bir diğer önemli projedir” bilgisini verdi. Sonel, kültür turizminin geliştirilmesi doğrultusunda tarihi Pertek Kalesi’nin hazırlanan restitüsyon, rölöve ve restorasyon projeleri ile onarılarak turizme hizmet verir hale getirildiğini belirtti.

Turistlerin kente ulaşımını kolaylaştırmak ve Tunceli’nin cazibesini artımak adına turizm altyapı uygulamaları kapsamında Mazgirt-Bağın Kaplıcasına giden grup köy yolunun asfaltlanması için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından gerekli kaynağın sağlandığına değinen Sonel, “Fırat Kalkınma Ajansı ile TRB1 bölgesinde alternatif tur güzergâhları çalışması yapıldı. Yapımında son aşamaya gelinen Tunceli-Pertek yolu ve yapımına başlanacak olan Tunceli-Erzincan yolu ile kente ulaşım daha kolay olacak” dedi.

Tunceli OSB, altıncı bölge teşviki sunuyor

Tunceli Valisi Sonel, şehrin yatırım iklimi hakkında da bilgi verdi. Tunceli Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaların 6’ncı bölge teşviklerinden yararlandığını kaydeden Sonel, yatırım yapmayı planlayan firmalara bedelsiz arsa tahsisi sağlandığını ifade etti.

OSB’de gerçekleştirilen yatırımlar kapsamında işveren firmalara belediyenin de istihdamı destekleyici adımlar attığına da değinen Sonel, Fırat Kalkınma Ajansı Tunceli Yatırım Destek Ofisince yatırım yapmak isteyen firmalara ücretsiz danışmanlık hizmeti verildiğini de bildirdi.

Bölgeye gelen yatırımcıların nitelikli personel ihtiyacını karşılama adına İŞKUR tarafından İş Başı Eğitim Programı ve Mesleki Eğitim Programı kapsamında, istihdam garantili kurslar aracılığıyla 6 ay boyunca personel desteği verildiğini anlatan Sonel, “Bu destekler kapsamında istihdam edilen personelin maaşı ve genel sağlık sigortası İŞ- KUR tarafından ödenmektedir. Bu çerçevede son bir yılda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nce kursiyer ve eğiticilere yaklaşık 6 milyon liralık ödeme yapıldı” dedi.

11 ayda 3 fabrika açıldı sene sonu istihdam hedefi 3 bin

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, kentte 11 ayda açılan 3 adet tekstil fabrikası ve bir özel çağrı merkeziyle toplamda 2 bin 500 kişinin istihdam edildiğini de söyledi. Sonel, “Yakın zamanda temeli atılan 4’üncü tekstil fabrikasının da aktif hale gelmesiyle bu sayı daha da artacak” dedi.

Gondollar Munzur’da süzülüyor ‘Dersim Beach’ turistleri bekliyor

'Mameki Köprüsü – Mavi Köprü Kıyı Düzenleme Projesi’ kapsamında özel olarak deniz kumu getirilerek Munzur Çayı kıyısında plaj oluşturulduğuna dikkat çeken Tuncay Sonel, “Dersim Beach adı verilen plaj alanını faaliyete geçirdik. Ayrıca Tunceli’ye hayat veren Munzur Nehri, belediyemizce alınan gondollarla daha da renklendi” şeklinde konuştu. Alınan gondolların ücretsiz olarak hizmete sunulduğunu anlatan Vali Tuncay Sonel, “Gondol turlarıyla Tunceli artık Venedik’i aratmıyor” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir