Uludağ Üniversitesi ile Türk Prysmian’dan işbirliği protokolü

Uludağ Üniversitesi ile Türk Prysmian bilimsel ve teknolojik araştırmalar yapmak üzere protokol imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Uludağ Üniversitesi, Mudanya’da faaliyet gösteren Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri AŞ ile bilimsel ve teknolojik araştırmalar yapmak üzere harekete geçti.
 
İşbirliğine ilişkin protokol, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri AŞ CEO’su Erkan Aydoğdu tarafından imzalandı. Protokol imza töreninde konuşan Rektör Ulcay, teknoloji üreten bir ülke konumuna gelmek için “3. nesil üniversite” hedefi doğrultusunda üniversitenin sektörle işbirliği yapmasını çok önemsediklerini belirterek, böylece hem laboratuvarların ve teknolojinin verimli kullanılmış olacağını hem de sektör sorunlarının çözümleneceğini söyledi. Rektör Ulcay, bu amaçla üniversitede fiziksel ve zihinsel bir değişim süreci başlattıklarını kaydetti. Ulcay, sektörle başlatılan işbirliği süreçlerini bizzat takip edeceğini ve bir yıl içinde en az bir proje üretilmeyen protokolleri iptal edeceğini de kaydetti.
 
Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri CEO’su Aydoğdu da, 55 ülkede 80 fabrikası olan Prysmian Grup’un ürettiği kablo ve sistemlerde kaliteye verdiği önemi belirterek, sektördeki hataları de engelleme gibi bir konuma ulaştıklarını söyledi. Türkiye’deki pazarda 6 bin 800 test yaparak sektörün durumunu ortaya koyduklarını ve yüzde 15-20 dolayında kalitesiz kablo kullanıldığını belirlediklerini anlatan Aydoğdu, “Sıvanın altında ne var kimse bilmiyor. Ama bir yangın çıktığında can kayıplarının çoğunun kablonun üstüne sarılan maddenin yanmasıyla ortaya çıkan dumandan olduğunu biz biliyoruz. Bu nedenle sürekli daha kaliteli üretim arayışındayız ve bu nedenle eğitime önem veriyoruz, üniversite ile işbirliğine değer veriyoruz. Birlikte güçlerimizi koyduğumuzda daha iyi işler ortaya koyacağımıza inanıyorum” dedi.
 
Protokole göre taraflar bilimsel ve teknolojik araştırmaların yanı sıra ortaklaşa eğitim çalışmaları da yapacak. Laboratuvar, test ve karakterizasyon altyapılarının karşılıklı kullanımını öngören protokol, makale, bildiri, patent gibi konularda da tarafların hukuki haklarını koruyucu hükümler öngörüyor.