Van'da çöplükler enerji üssüne dönüşecek

Van Büyükşehir Belediyesi, kentte vahşi depolama yapılan eski çöplük ile 833 bin metrekarelik yeni çöp alanında metan gazı ve güneş kollektörleriyle elektrik enerjisi üretimi gerçekleştirecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Van'da, çöplerin depolandığı alanlarda metan gazı ve güneş kollektörleriyle elektrik enerjisi üretimi için çalışma başlatıldı.

Van Büyükşehir Belediyesi, Van-Özalp karayolunda yıllardır vahşi depolama yapılan eski çöp alanının ıslah edilmesi amacıyla proje hazırladı.
Yaydığı kötü koku ve çöplerin çevreye saçılmasıyla Bostaniçi ve Beyüzümü mahallelerinde yaşayan vatandaşların büyük sıkıntı yaşadığı çöp alanı, sızıntılar nedeniyle yanı başındaki Sıhke Gölü'nün de kirlenmesine yol açıyor.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği, İran'dan gelen turistlerin yol güzergahı üzerinde, kent girişine yakışmayan görüntülerin oluştuğu çöp alanının yarattığı görüntü ve çevre kirliliğini önlemek için harekete geçti.

İlk olarak kentten uzakta metan gazından elektrik enerjisinin de üretilebileceği yeni bir çöp alanı belirleyen genel sekreterlik, vahşi depolama yapılan alanın da üzerini kapatarak güneş kollektörleriyle elektrik üretilebilecek bir tesise dönüştürmeyi planlıyor.