Yıldız Dağı cazibe merkezi olacak

Sivas'ta, bu kış açılan Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nin gözde kış turizm merkezlerinden biri olması için çalışma yürütülüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bu kış mekanik tesisleriyle kayakçıları ağırlamaya başlayan Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nin kış turizmi açısından "cazibe merkezi" olması için çalışma yürütülüyor. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İl Özel İdaresinin katkılarıyla yapılan, kent merkezine 58 kilometre uzaklıktaki Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi, kayakseverlerce yoğun ilgi görüyor. Kayak ve kızak pistlerinin yanı sıra 2 telesiyej, yürüyen bant ve t-bar gibi mekanik tesisler bulunan Yıldız Dağı'nda vatandaşlar hoşça vakit geçiriyor. 

Bu sezon bir günübirlik tesisin hizmet verdiği kayak merkezinde, 5 günübirlik tesis, konaklama alanları, resmi kurum binaları, park ve spor alanları, sağlık tesisi, yönetim merkezi, helikopter pisti ve diğer sosyal donatıların gelecek sezona yetiştirilmesi planlanıyor. 

Sivas Valisi Alim Barut, yaptığı açıklamada, Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde bu sezon pistler ve telesiyej ile günübirlik tesisin hizmete açıldığını hatırlattı. 

Merkeze yapılacak otelin bu inşaat sezonunda tamamlanmasının beklendiğini belirten Barut, merkezin yolunun iyileştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini, Sıcak Çermik ve Yıldız Dağı bağlantı yolunun turizm yolu haline getirileceğini bildirdi. 

"Beklentilerimizin üzerinde yoğunluk oldu" 

Kayak merkezine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Barut, şunları kaydetti: 

"Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nin bölgenin cazibe merkezi olması için uğraşıyoruz. Burası Sivas ve Tokat'ın büyük bir değeri haline gelecek. Çünkü Yıldız Dağı'nı biraz geçtiğiniz zaman Tokat il sınırı başlıyor. Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde Tokatlıları da gördüm ve onların Tokat ile Yıldız Dağı arasındaki ulaşımın planlara alınması ve iyileştirilmesi yönünde talepleri oldu. Merkezimize umduğumuzdan fazla talep oluyor, diğer tesisler devreye girdikten sonra çok daha güzel olacak." 

Vali Alim Barut, merkezin altyapısının Türkiye'deki diğer kayak merkezlerinin altyapısıyla aynı pozisyonda olduğunu, çalışmalar kapsamında kentte yapımı devam eden Çocuk Oyun Kütüphanesi'ne ise kayak simülasyon merkezi kurulacağını da sözlerine ekledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir