ASD’nin ihracat hedefi 4 milyar dolar

Geçen yılı 3.9 milyar dolar ihracat ve 647 milyon dolarlık dış ticaret fazlasıyla kapatan ambalaj sektörünün bu yılki hedefi en az 4 milyar dolar ihracat.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ambalaj Sanayicileri Derneği’nin (ASD) önceki gün gerçekleştirilen 12. Olağan Genel Kurul’unda başkanlığa Zeki Sarıbekir oybirliği ile yeniden seçildi.

Genel kurul sonrasında ASD’’nin mevcut faaliyetleri ve yeni dönem projeleri hakkında bilgi veren Sarıbekir, 2017’nin ilk çeyreğinde sektörün ihracatının miktar olarak yüzde 15 artış gösterdiğini belirterek, ilk üç ayı 228 milyon dolarlık dış ticaret fazlasıyla kapattıklarını vurguladı. Yeni pazarlar kazanmaya devam ettiklerini aktaran Sarıbekir, şu bilgileri verdi: “Sektörümüz 2016’da 18 milyar dolar büyüklüğe ulaştı. 180 ülkeye 2 milyon ton ambalaj ihracatı ve 3.9 milyar dolar ambalaj ihracat geliri elde etti. 2016'da sektörümüzün dış ticaret fazlası 647 milyon dolar oldu.. Bununla birlikte 2 dolar/kg ihracat birim fiyatımız ile Türkiye ortalamasının üzerinde bir performans gerçekleştirdik.”