Akiş, Bağdat Caddesi'ndeki Beymen'i 5 kata çıkarıyor!

Akiş GYO, Beymen ile işbirliğine gidiyor. Akiş, Bağdat Caddesi'ndeki Uşaklıgil Apartmanı'nı Beymen'in istekleri doğrultusunda 5 katlı mağaza olarak hayata geçirecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL (DÜNYA) - AVM yatırımlarına alternatif olarak cadde mağazaları yapımına da başlayan Akiş GYO, Beymen ile yeni bir projeye imza atıyor. Proje kapsamında Bağdat Caddesi üzerinde yer alan Uşaklıgil Apartmanı, Beymen'in ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda yeniden tasarlanacak ve 5 katlı müstakil bir bina olarak hizmet verecek. Uluslararası mimarlık ofisi HMKM tarafından projelendirilen Beymen Suadiye, Eylül 2016'da kapılarını açacak.

İşbirliğiyle ilgili bilgi veren Akiş GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Gökşin Durusoy "AVM yatırımlarımıza alternatif bir yaklaşımla adım attığımız cadde mağazacılığında ilk işbirliğimizi Beymen ile gerçekleştiriyoruz. Uşaklıgil Apartmanı'nı Beymen için dünya standartlarındaki mimari yaklaşımımızla yepyeni bir kimliğe kavuşturacağız" dedi. Türkiye'de GYO'lar arasında bir ilk olarak Akiş'in cadde mağazacılığına yatırım yaptığını anlatan Durusoy, "Cadde mağazacılığına yatırım yaparken hedefimiz sektörde sürdürülebilir, yenilikçi çalışmalara imza atmaktı. Uzun yıllardır birlikte çalıştığımız, lüks tüketimde bir dünya markası olan Beymen'in bu yolculuğumuzda bize ilk eşlik edecek marka olmasından mutluluk duyuyoruz" dedi.

Müşteriden gelen talebi dinledi

Akiş ile tekrar yan yana gelmenin kendilerini heyecanlandırdığını aktaran Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı da "Bağdat Caddesi dünyanın sayılı alışveriş caddeleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bu nedenle cadde mağazacılığı operasyonumuzda en çok önemsediğimiz lokasyonların başında geliyor. Müşterilerimizi dinledik ve Bağdat Caddesi'ndeki metrekaremizi büyütme kararı aldık. Eylül 2016'da açılacak yeni Suadiye mağazamız için dünyanın önde gelen perakende mimari ofisi HMKM ile çalışıyoruz" dedi. Beymen Suadiye'de sıcak bir ev ortamında müşterilerine benzersiz bir alışveriş deneyimi yaşatmayı planladıklırın ifade eden Çapçı, "Ana kategorilerimiz olan hazır-giyim, ayakkabı, çanta ve aksesuar yanı sıra kozmetik ve Beymen Home departmanlarına da önemli metrekareler ayıracağız" diye konuştu.

Akiş GYO 50 Beymen 10 milyon dolar harcayacak

Akiş GYO, Beymen Suadiye mağzası için toplam 50 milyon dolar yatırım yapacak. Beymen ise 10 milyon dolar harcayacağı yeni mağazasından ilk yılda 100 milyon liralık ciro hedefliyor. Beymen, Uşaklıgil Apartmanı'nda 15 yıl Akiş'in kiracısı olacak. Kira bedeli olarak ilk yıl 3.6 milyon dolar, 2'nci yıl 3.8 milyon dolar, 3'üncü yıl 4 milyon dolar, 4'üncü yıl 4.2 milyon dolar ödenecek. Devam eden yıllarda ise yüzde 3'lük artış öngörülüyor. Mağazanın büyüklüğünün Nişantaşı Beymen'e eşdeğer olması bekleniyor. Beymen'in yeni mağazasında 100 kişi istihdam edilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir