Bahçeşehir Göleti 240 bin metrekare büyüyor

Atmaca Gayrimenkul'ün yürüttüğü Bahçeşehir Göleti projesi ile alana 240 bin metrekare daha ilave edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Leyla İLHAN

Jumbo ve Sunny markalarını bünyesinde barındıran Atmaca Ailesi, 2011 yılından bu yana ise kendi markasıyla gayrimenkul sektöründe çalışmalarını sürdürüyor. Hali hazırda yatırım tutarı 1 milyar TL'yi bulan Bahçeşehir Atmaca, Bahçeşehir Park ve Bahçeşehir Konakları'nın yapımını sürdüren Atmaca Gayrimenkul, son günlerde yapılaşma çalışmalarıyla gündeme gelen Bahçeşehir Göleti'nde ki dükkan ve peyzaj çalışmalarını da üstlenmiş durumda. Uzun zamandır göletteki çalışmalarla ilgili sessizliğini koruyan firma bugün konuyla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısıyla gayrimenkul editörlerine açıklama yaptı.

Gölet projesinde yüklenici konumunda olduklarını belirten Atmaca Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca, konuyla ilgili olarak "Bugüne kadar konuşmamamızın nedeni kötü bir şey yapmadığımızdan emin olmamızdan kaynaklanıyor. Proje tamamlandığında insanlar bunu görecek. Çünkü proje bittiğinde Bahçeşehir Gölet bölgesi çok daha büyük bir kullanım alanına sahip olacak. Halihazırda gölet bölgesinin büyüklüğün 162 bin metrekare. Ağaçlandırılmış fakat kullanılmayan 100 bin metrekarelik bir alanı belediye çalışma yaparak gölet alanında kazandıracak. Ayrıca bizim peyzaj çalışmalarını yaptığımız içinde macera parkının da olduğu 130 bin metrekarelik bir alan daha sözkonusu. Birde dükkanların bulunduğu 11 bin metrekarelik alan eklendiğinde gölete 240 bin metrekarelik bir alan daha eklenmiş olacak. Biz suyun olduğu gölete ise hiç bir şey yapmıyoruz ve gölete hiç bir şey yapılmayacak" dedi.

2018'in Haziran ayında tamamlanacak

Projenin ihalesini Başakşehir Belediyesi'nden 103 milyon+KDV ile aldıklarını anlatan Atmaca, "Gölet projesinde peyzaj çalışmalarının yanı sıra 1.5 kilometre de dere ıslahı yapıyoruz. Altyapı, yürüme yolları ve peyzajla birlikte 120 milyon TL'ye mal olacak olacak projenin 2018'in Haziran ayında tamamlanması bekleniyor" diye konuştu.

Bölgeye yapılacak projeyi ise internet ortamında "Gölet İçin Bir Fikrim Var" adlı yarışma yaparak belirlediklerini söyleyen Adem Atmaca, daha sonra bu projeler arasında jüri üyeleri tarafından seçilen proje ile yola devam ettiklerini belirtti.

Gölet 7-8 saat kapalı kalacak

Birkaç gün önce insanların gölet alanına girmemesine de değinen Adem Atmaca konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Göletteki alt yapı ve yürüyüş yollarını yaptığımız için çalışma amacıyla 3-4 gün boyunca akşam saatlerinde 7-8 saat boyunca yolları kapattık."

Mahkeme kararlarına ilişkin de konuşan Atmaca, "Mahkeme kararı bize ulaştığı an kararı hemen uyguladık ve projeyi 1 ay durdurduk. Ancak bu karar ihale süreciyle ilgili bir karardı. Alt mahkemede bizi haklı buldu ve inşaat devam etti" dedi.