Beylikdüzü’nde 1 yılda satılık konut fiyatları yüzde 12 arttı

Ev satın almak isteyenlerin aradığı 10 bölgeden biri olan Beylikdüzü'nde fiyatlar 1 yılda yüzde 12 artış gösterdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beylikdüzü, yeni konut projeleri yatırımının çekim merkezlerinden biri konumunda. İstanbul’un emlak piyasasında en fazla prim yapan bölgeleri arasında yer alan Beylikdüzü yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Beylikdüzü, İstanbul’da ev satın alma planları yapanların da gözdesi. Emlak sitesi Zingat.com verilerine göre, 2017 yılının ilk üç ayında en çok satılık ev araması yapılan ilk 10 bölge arasında da yer alıyor.

Emlak yatırımında Beylikdüzü bölgesini değerli kılan özellikler

Beylikdüzü planlı bir yapılaşma süreci yaşıyor. Markalı konut projelerinin de yoğunlukta olduğu Beylikdüzü, aynı zamanda kişi başına düşen yeşil alanlarıyla da pek çok İstanbul ilçesini geride bırakmayı başarıyor. Kaliteli yapı stoğu ile de dikkat çeken Beylikdüzü, İstanbul’da en fazla ruhsat alınan ve konut satışının yüksek olduğu ilçelerin başında geliyor.

Beylikdüzü’nde satılık konut fiyatları ne kadar?

Hem İstanbul şehir genelinde hem de Beylikdüzü’nde 2017 yılının ilk üç ayında konut satış fiyatları yüzde 2.3 oranında yükseliş gösterdi.

Gayrimenkul bilgi servisi REIDIN verilerine göre;

Mart 2016-Mart 2017 aralığını kapsayan son bir yılda konut satış fiyatları İstanbul genelinde yüzde 8 artarken, bu artış aynı dönemde Beylikdüzü bölgesinde yüzde 12 oldu.
Son üç yıllık konut satış fiyatları değişimleri incelendiğinde ise Mart 2014 ile Mart 2017 tarihleri arasını kapsayan bu dönemde, Beylikdüzü bölgesinde konut satış fiyatları yüzde 66 oranında yükselme gösterdi. Yine son üç yılda İstanbul genelinde konut satış fiyat artışı ise yüzde 59 olarak gerçekleşti.

Beylikdüzü’nde kiralık konut fiyat artışı İstanbul’un 5 katı

Beylikdüzü sadece yeni bir ev satın almak isteyenlerin değil, kiralık daire arayanların da ilgi odağında.

Gayrimenkul bilgi servisi REIDIN verilerine göre;

Mart 2016-Mart 2017 aralığını kapsayan son bir yılda konut kira değeri İstanbul genelinde sadece yüzde 1 artarken, bu artış aynı dönemde Beylikdüzü bölgesinde yüzde 5 oldu.
Son üç yıllık konut kira değerleri incelendiğinde ise Mart 2014-Mart 2017 tarihleri arasında, Beylikdüzü bölgesinde konut kira değeri yüzde 52 oranında artış gösterirken, aynı dönemde İstanbul genelindeki kira artış oranı ise yüzde 41 oldu.