Butik lüksü 4.2 milyarlık Büyükyalı projesine taşıdı

Kazlıçeşme Sahil Yolu'nda yükselmeye başlayan Büyükyalı projesindeki örnek dairelerin tanıtımı yapıldı. 4 farklı konseptin hazırlandığı daielerde Terkos suyu içilebilir hale getirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEYLA İLHAN

İSTANBUL - Zeytinburnu Kazlıçeşme Sahil Yolu'nda toplam 111 dönümlük arazide yükselmeye başlayan Büyükyalı projesindeki örnek dairelerin tanıtımı yapıldı. Özak GYO, Ziylan Grup ve Yenigün İnşaat'ın, Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirdiği Büyükyalı'nın Denizkapı ve Bahçekapı etaplarında yer alan dairelerde farklı yaşam biçimlerine cevap verecek şekilde 4 konsept oluşturuldu. Lüks konut ve otel tecrübesine sahip Metex ve Arketipo ile birlikte Özak GYO tarafından tasarlanan örnek dairelerde, kişiye özel, butik tasarım hissi uyandıran özgün detaylar dikkat çekiyor. Örnek dairelerin lansmanında konuşan Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık şunları söyledi;

"Büyükyalı çok özel bir proje. Kazlıçeşme sahil bandında Büyükyalı ve mevcut diğer projeler dışında bu boyutta bir proje gerçekleştirecek başka arazi yok. Biz de bu projeye yakışacak şekilde, Büyükyalı'da vaat ettiğimiz yaşamı yansıtan örnek dairelerimizi, büyük bir titizlikle hazırladık. Bu yüzden başta iç mimariyi yaptık, sonra kabuğa hayata geçirmeye çalıştık" diye konuştu.

4 tipte örnek daire tasarlandı

İç mimarlarıyla, projenin en başında, daha mimari konsept aşamasında çalışmaya başladıklarını ifade eden Akbalık, şöyle konuştu: "Böylece alışılmışın aksine, mimari proje iç mimari konseptle birlikte şekillendi. Büyükyalı'da farklı tasarım yaklaşımlarını yansıtabilmek için iki farklı mimari grupla çalıştık. Müşterilerimizin yaşam şekline uygun, 4 farklı tipte örnek daire tasarladık. Büyükyalı'dan ev alanlar, mutlaka kendi zevkine göre tasarlanmış bir daire bulabilecek ve hiçbir ekstra masraf yapmadan, girip evinde yaşamaya başlayacak."

'Büyükyalı'da musluklardan akan Terkos suyu içilebilecek'

Projedeki akıllı ev teknolojisiyle ilgili bilgi veren Akbalık, insanların hayatını kolaylaştıran akıllı ev sistemleri ile kışın soğuk havalarda, daha eve gelmeden evi ısıtmanın mümkün olduğunu belirterek, "Eve doğru yola çıktığınızda fırındaki yemeğinizi pişirebilmek ya da yazın seyahat dönüşü evinizi istediğiniz gibi soğutmak. Lüks dediğiniz budur. Bir diğer örnek... Artık Büyükyalı'da musluklardan akan Terkos suyu içilebilecek. Avrupalılar çeşme suyunu içerken biz imreniyorduk. Artık biz de Büyükyalı'da, musluklardan akan suyu en sağlıklı şekilde içebileceğiz. İşte bizce bu ve bunun gibi fonksiyonel detaylar gerçek lüksü oluşturuyor"diye konuştu.

Büyükyalı'da metrekare fiyatları 13 bin TL'den başlıyor

Büyükyalı'nın ilk etabında, eylül ayında 560 ünite satışa sunuluyor. Yaşamın 2019 yılında başlamasının planlandığı Büyükyalı'nın mimarlığını,200'den fazla uluslararası ödülün sahibi İngiliz mimarlık şirketi Chapman Taylor üstleniyor. Konutların metrekare fiyatlarının 13 bin TL ile 25 bin TL arasında değiştiği projede farklı konsept ve büyüklüklerde konutlar, otel ve otelle birlikte işletilecek markalı rezidans konutlar yer alıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir