DAP Yapı, aileler için 4 milyar liralık 4 proje yapacak

Son 18 ayda 2 bin üniteyi teslim eden DAP Yapı, 2017'de yeni projelere hız verdi. DAP Yapı, gelecek yıl içinde yatırım değeri 4 milyar TL olan 4 yeni projeye başlamayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEYLA İLHAN

İstanbul'da farklı mimari tasarımlara imza atarak özgün projeler geliştiren DAP Yapı, 2017 yılında yatırım değeri 4 milyar lirayı bulan 4 yeni projeye başlayacak. Yeni projelerinde aileler için geniş daireler yapmaya öncelik veren Dap Yapı, 2017 projelerine Kartal'dan start verecek.

Kartal'dan sonra Beykoz, Acıbadem ve Maslak'taki yeni projeler hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yeni projeleriyle ilgili bilgi veren DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, DAP Yapı olarak 2017 yılında yine ses getirecek projelere imza atacaklarını belirterek, "4 yeni projede toplamda 4 milyar liralık yatırımı hayata geçireceğiz. Beykoz'da yapılacak projeye 1 milyar lira, Maslak'taki projeye 1.5 milyar lira, Kartal'daki projeye 500 milyon lira, Emlak Konut ihalesi ile kazanılan Validebağ arazisine 1 milyar lira yatırım yapacağız. Yeni projelerde çalışmalarımız tam gaz devam ediyor" diye konuştu.

Teras Kule'de ön satışlar başladı

DAP Yapı, olarak Kartal'da içinde 400 konutu olan projeye başlayacaklarını aktaran Yılmaz, 1+1'den 3+1'e kadar dairelerin olduğu projede aileler için büyük daireler ve geniş teraslar planladıklarını söyledi. Ön talebin başladığı projede terasları isteyenin bahçe isteyenin hem jakuzi koyup hem de bahçe olarak kullanabileceğini belirten Yılmaz, "Projeden İstmarina'nın önündeki marina ile Pendik'teki marina alanı çok rahat görülebiliyor" diye konuştu. Teras Kule'nin lokasyon olarak Sabiha Gökçen Havalimanı, Bağdat Caddesi, Kadıköy Kartal Metro Hattı Kartal İstasyonu, üniversite ve hastanelere yakın konumda yer aldığını ifade eden Yılmaz, "Ticari üniteler, ofisler ve rezidanslardan oluşan projede, yüzme havuzu, spor tesisleri, yeşil bahçe gibi sosyal donatılarda ön planda tutuldu" dedi. Ziya Yılmaz, Teras Kule ile aynı zamanda Mimar Zaha Hadid'in Kartal için hazırladığı kentsel dönüşüm projesinin ilk kazmasını da vurmuş olduklarını ifade etti.

Boğaz manzaralı proje yapacak

Beykoz'da ise iki arazi üzerinde çalıştıklarını anlatan Yılmaz, "Birinci arazimiz Boğaz ile Acarlar ve Beykoz Konakları manzarası sunuyor. İkinci arazimiz ise Tarabya Oteli karşısına yer alıyor. Her ikisin de toplam 300-350 konutun olacağı bu projede oturuma yönelik büyük konutlar olacak" dedi. 1.1 milyarlık iş hacmi olan ve 350 konutun olacağı Acıbadem'deki projeye 2017'nin Mart ayında satışa çıkaracaklarını aktardı.

Halihazırda Kartal'da devam eden ve dünyanın en iyi karma projesi seçilen İstMarina'da yüzde 93 satış oranlarına geldiklerini söyleyen Yılmaz şöyle konuştu: "2017'de teslim edilecek proje için gece gündüz çalışıyoruz. İstMarina öyle bir proje ki hafriyatı bir yıl sürdü. 120 günde 5 kilometrelik içinde kavşaklarda olan yol yaptık. Temeller için 28 metre suyun altına indik. 2 bin 400 kişinin çalıştığı bu özel projemizi 24 ay gibi bir süre de bitireceğiz. 160 bin metrekare AVM, hastane, okul hepsi aynı anda bitecek. Altyapı çalışmaları için 30 milyon TL harcadık. Bir de Polisan Holding ile Pendik projemiz var. 3 bin 500 konut, 500 ofis gibi üniteleriyle ayrı bir şehir gelişecek. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın alt tarafında, denize çok yakın mega bir proje olacak." Taksim Petek Residence'ta teslimlere başladıklarını anlatan Yılmaz, "Petek Residence, Gaudi'nin eserleri gibi bölgede fark yaratan bir proje oldu" dedi.

MASLAK'TA HAVADA DURAN BİNA YAPACAK

Maslak bölgesinde proje geliştireceklerini ifade eden DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, 42 Maslak projesinin karşısındaki alanda yapacakları projenin kentsel dönüşüm projesi olacağını aktardı. Burada "havada duran" proje yapacaklarını açıklayan Yılmaz, "Bunun için 3 mimari ofisle çalışıyoruz" dedi. Son 18 ayda içinde konut ve ofisin olduğu 2 bin birimi teslim ettiklerini, 2017'de de 2 bin 250 teslim yapacaklarını kaydeden Yılmaz, böylece 2.5 yılda 4bin 250 konut, rezidans ve dükkanı teslim etmiş olacaklarını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir