Demir: Konut satışları ivme kazanacak

Temmuz ayı konut satış verilerini yorumlayan Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "Yüzde 42.4 oranındaki artışın yıl sonuna kadar ciddi bir ivme kazanacağını düşünüyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz Ayı konut satış rakamları ile ilgili değerlendirmede bulundu. 

Demir, "TÜİK’in açıkladığı temmuz ayı konut satış rakamları, geçtiğimiz haziran ayında mevsimsel nedenlerden ötürü başlayan gerilemenin yerini, hareketli bir dönemin aldığını gösteriyor" yorumunu yaptı. 

"Temmuz ayında geçtiğimiz yılın temmuz ayına göre yaşanan yüzde 42.4 oranındaki artışın yıl sonuna kadar ciddi bir ivme kazanacağını düşünüyoruz" diye konuşan Demir, "Özellikle yaz tatilinin sona ermesi ve okulların açılmasıyla birlikte artan kampanyaların da katkısıyla sektörümüz de giderek artış gösteren rakamlardan bahsedeceğimizi söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı. 

Konut satışları temmuzda hızlı arttıKonut satışları temmuzda hızlı arttı

'Ekonomideki rolünü artırıyor'

Demir konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Konut sektörü her zaman yatırım araçları arasında ilk sırada, zirveyi kaptırmayan bir sektör olarak öne çıkıyor. Bu nedenle her zaman Türkiye’nin en önemli yatırım araçlarından biri konumunda bulunuyor. Hükümetimizin sağladığı desteklerle yükselişini sürdüren sektörümüz, ekonomimize sağladığı destekle de en çok kazandıran yatırım araçlarında zirvede yer alan konumunu koruyor. Her dönemde üreten ve istihdam sağlayan rolüyle de ekonomideki rolünü artırıyor."