Emlak Bankası yeniden faal mi olacak?

Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın, bankanın tasfiye sürecinin sonlandırılmasına ilişkin, "TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda eğer böyle bir karar alınırsa... Buradan da çıktığı takdirde artık hangi şekilde, hangi isimle çıkacaksa sonra çalışmalara başlanacak." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, bankanın yeniden faal hale getirileceğine dair çıkan haberler üzerine açıklamalarda bulundu.

Sayın, bugün bazı gazetelerde yer alan "bankanın tasfiye sürecinin sonlandırılmasına ilişkin düzenlemenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu gündeminde olan prim ve vergi yeniden yapılandırma tasarısına önergeyle ekleneceği" yönündeki haberler üzerine, kurumun tasfiye sürecine geçmesine karar veren meclis iradesinin bundan sonraki faaliyetlerine ilişkin de karar vereceğini söyledi.

Sayın, "Emlak Bankası'nın bundan sonra faal hale gelip gelmemesi bizim elimizde olan bir şey değil, yetkililerin elindedir. Arzu ettikleri halde canlı hale gelir, arzu ettikleri halde başka ne yapılması gerekiyorsa o yapılır. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda eğer böyle bir karar alınırsa... Tabii bundan sonra parlamentoya gelecek. Buradan da çıktığı takdirde artık hangi şekilde, hangi isimle çıkacaksa sonra çalışmalara başlanacak." ifadelerini kullandı.

"Banka vergi ekortmenleri listesinde ilk 100'de yer aldı"

Bankanın önceki yıl vergi rekortmenleri listesinde ilk 100 içinde yer aldığını bildiren Sayın, "2016'nın vergi rekortmenleri listesi açıklandığında burada da yer alacağımızı tahmin ediyorum. Vergide son 3 yıldır ilk 100'deyiz. Emlak Bankası, tüm borçlarını en güzel şekilde ödedi. Hem Hazine'ye borcumuzu ödedik hem de sıra cetvelindeki borcumuzu ödedik. Dolayısıyla tertemiz bir tasfiye halindeki Emlak Bankası var." şeklinde konuştu.

"Cari masraflarımızı kârımızdan karşıladık"

Sayın, göreve geldiği dönemde Emlak Bankası'nın üzerine kayıtlı hiçbir menkul ve gayrimenkul bulunmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ödenmemiş kredileri tahsil ederek faiziyle birlikte hepsini Hazine'ye gönderdik. Buradan tahsil ettiğimiz paralardan o tarihten bu yana cari masraflarımızı karşılamadık. Cari masraflarımızı kârımızdan karşıladık. Kârımızı da herhangi bir sebeple önümüze gelen menkul ve gayrimenkulü yeniden değerlendirerek bize olan maliyetinin üzerindeki farktan karşıladık. Dolayısıyla vergi rekortmeni de olduk."

Bu konularda ilginizi çekebilir