eTA, inşaat sektöründeki firmalara maliyet avantajı sağlıyor

Hüseyin SÖNMEZ

YAYINLAMA
GÜNCELLEME






Elektronik Taşımacılık Ağı (eTA), yük sahibi KOBİ’ler ve taşımacılık yapan kamyoncuları bir araya getirerek, kaynaklarını en etkin kullanmalarını sağlayan bir online iş platformu olarak faaliyetlerine devam ediyor. Güçlü takip ve haberleşme yapısı ile doğru bilgiyi müşterileri ile paylaşarak değer yaratan firma, inşaat sektöründeki firmalara maliyet avantajı sağlıyor.

eTA Genel Müdürü Hamdi Erçelik, eTA'nın Borusan’ın lojistik sektöründeki deneyimini ve teknolojik alt yapısını kullanarak kamyoncu esnafı ile KOBİ’lere önemli bir hizmet sunduğunu belirterek, ayrıca maliyet yaratan tüm aracıları ortadan kaldırdığını vurguladı.

İnşaat sektörünün alt sektörlerindeki üretimin yoğun olmasının lojistik ihtiyacını artırdığını ifade eden Erçelik, firmalara yurtiçi nakliyede hizmet verdiğini bildirdi. eTA olarak inşaat sektöründe pazar sahibi olabilmelerin temelinde uygun maliyetle hizmet verebilmeleri, yoğun takip ve bilgilendirme süreçlerinin yer aldığını belirten Erçelik, DÜNYA İnşaat Dergisi'nin sorularını şöyle yanıtladı:

- eTA’yı tanıtabilir misiniz?
ERÇELİK:
eTA, yük sahibi KOBİ’ler ve taşımacılık yapan kamyoncuları bir araya getirerek, kaynaklarını en etkin kullanmalarını sağlayan bir online iş platformu. Borusan’ın lojistik sektöründeki deneyimini ve teknolojik alt yapısını kullanarak kamyoncu esnafı ile KOBİ’lere önemli bir hizmet sunuyor ve bunların arasında ilave maliyet yaratan tüm aracıları ortadan kaldırıyor. Yenilikçi online modeli ile Türkiye’nin ilk elektronik taşımacılık şirketi olan eTA, bu özelliği ile sektöre öncülük ediyor.

- eTA’nın kamyoncu ve KOBİ’lere sağladığı faydalar neler?
ERÇELİK:
Kamyonların sürekli hareket etmelerini sağlayacak iş fırsatları yaratarak kaynak (zaman ve para) tasarrufu sağlıyor. Sağladığı tasarrufu KOBİ’lere maliyet avantajı olarak sunuyor. Bu avantaja dinamik fiyatlama alt yapısı ile desteklenmiş online web sitesi üzerinde hızlı fiyatlama kolay satınalma ile yalın bir süreçle hemen ulaşılmasını sağlıyor. Diğer bir deyişle, KOBİ’ler hiçbir ücret ödemeden yüklerini taşıyacakları güvenilir, sigortalı, 7/24 izlenebilen bir nakliye hizmetini en iyi fiyata alıyor. Ücretsiz olarak eTA üyeliğine katılan kamyoncu esnafı da ödemelerini zamanında, güvenli bir şekilde ve istedikleri noktalardan alıyor.

- Sistem nasıl işliyor?
ERÇELİK:
Yük sahibi KOBİ, eTA’nın www.etaşımacılık.com sitesine girerek, yükün miktarını, nereden alınıp nereye bırakılacağını ve cinsini belirterek, buton yönlendirmesiyle teklif istiyor. O an itibariyle eTA sistemi ile entegre olan Dinamik Fiyatlandırma Modülü çalışmaya başlıyor ve 2 dakika gibi çok kısa bir sürede pazar fiyatları ile ilgili istatistik logaritmalarını çalıştırarak, en uygun fiyatı üretiyor. Fiyatı uygun gördüğünüz takdirde sepete alarak, kredi kartınızla ödemeyi yapıyorsunuz. O an KOBİ ve kamyoncu esnafına bilgiler geliyor ve organizasyon süreci de başlamış oluyor.

- eTA ‘nın inşaat sektörüne sağladığı faydaları anlatabilir misiniz? eTA’yı neden tercih etmeliler?
ERÇELİK:
Gelişimi hızla artarak süren inşaat sektörü barajlar, fabrikalar, yollar, hastane yatırımları ile yaşamın altyapısını oluşturmaktadır. İngiltere’de yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, ortalama yeni bir evde 150 farklı meslek kolunu ilgilendiren 23 bin parça bulunmaktadır. İnşaat sektörünün lokomotif gücü bu şekilde ortaya çıkıyor. İnşaat sektörü bu geniş yelpazede çimento, tuğla, alçı, iklimlendirme-klima -soğutma, demir-çelik, seramik ve kaplama malzemeleri, doğal taş-mermer, boya, cam ve PVC pencere&boru olarak alt sektörlerden oluşmaktadır. Tüm bu sektörlerin üretim yoğun olması, hacimli bir iç pazar yapısına sahip olunması, zengin satış ve dağıtım kanalı olması lojistik faaliyetlere ihtiyacı da artırmaktadır. Özellikle demir-çelik, boya, alüminyum, cam gibi sektörler inşaat sektörünün yanı sıra otomotiv, beyaz eşya, gıda gibi sektörlere de hizmet vermektedir. Fabrikalar arası, fabrika-depo arası, depolar arası veya fabrika /depodan dağıtım kanalına ulaşma esnasında yurtiçi kara nakliyede yoğun hareketler söz konusudur. eTA saydığımız tüm bu sektörlerde yurtiçi nakliyede hizmet veriyor. eTA olarak inşaat sektöründe pazar sahibi olabilmemizin temelinde uygun maliyetle hizmet verebilmemiz, yoğun takip ve bilgilendirme süreçlerimiz yer alıyor. Bu kadar yoğun kalemden oluşan sektörde, dağıtım kanalının geniş olması, rekabetin yüksek olması vb. sebeplerle fiyat önem kazanmaktadır. Uygun maliyetli yapısı ile eTA firmalara maliyet avantajı sağlamaktadır. Bu kadar detayın bütünü oluşturduğu bir sektörde planlama yapabilme ve esneklik ihtiyacı doğmaktadır. Baraj inşaat sahasına gönderilen sondaj malzemelerini taşıyorsanız, gidilecek uzak noktanın engebeli olup olmadığı, yol olup olmadığı, hava durumunun sefer boyunca nasıl olacağını araştırmanız, karşı tarafta bekleyen montaj ekibine plan dahilinde ulaşabilmek için güzergah boyunca olasılıkları hesaplayarak değişikliklere adapte olabilmeniz gerekmektedir. eTA güçlü takip ve haberleşme yapısı ile doğru bilgiyi müşterileri ile paylaşarak değer yaratmaktadır. Ek olarak eTA’nın nakliyede kredi kartı ile altı taksitte ödeme kolaylığı, özellikle geleneksel bayilik ağına sahip sektör için avantaj yaratmaktadır.



Bu konularda ilginizi çekebilir