Fikirtepe projelerinde tekniğini konuşturdu!

Şimdiye kadar satışa sunduğu projelerle Fikirtepe’nin en hızlı firmalarından biri olan Teknik Yapı, iki projesini daha satışa çıkaracak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

yavuz-karaman-004.png

Fikirtepe’nin önde gelen müteahhitleri arasında bulunan Teknik Yapı bölgede iki yeni adada proje yapacak. İlk iki adada geliştirdiği Concord İstanbul’un ikinci etabını satışa çıkaran firma, Fikirtepe’nin en yüksek noktasında ve Ziverbey’deki iki yeni projesini duyuracak. 

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, yaklaşık 5 yıldır faaliyet gösterdikleri Fikirtepe’de ilk geliştirdikleri proje olan Concord İstanbul’un 1170 rezidansla birlikte 750 milyon liralık değere sahip olduğunu belirtti. İlk etap satışlarının ardından 553 dairelik ikinci etabı görücüye çıkarttıklarını anlatan Durbakayım, bunun da yüzde 25’lik kısmını şimdiden sattıklarını açıkladı. 

Tepeye konacak 

Fikirtepe’deki 5 yılın ardından kentsel dönüşüm konusunda en deneyimli firmalardan birisi haline geldiklerini anlatan Umut Durbakayım, “Fikirtepe’de şu anda 4 yapı adasında çalıştık. Concord İstanbul projesinin yanı sıra bölgede başlayacağımız iki farklı proje var” dedi. 

Bunlardan birisinin Fikirtepe’nin en yüksek noktasındaki tepede yer alacağını anlatan Durbakayım, şunları söyledi: “Dolayısıyla bölgenin en yüksek manzarasına sahip proje bu olacak. Şu anda iki-üç katlı binaların bulunduğu bu noktadan Tarihi Yarımada’yı bile görmek mümkün oluyor. Bulunduğu doğal yükseklik nedeniyle gelecekte yanına ne projesi gelirse gelsin önü kapanmayacak bir proje olacak.” 

Umut Durbakayım, Fikirtepe’nin Ziverbey tarafında da yeni bir projeye başlayacaklarını anlatarak, “Burası da tamamen köprü yoluna cepheli bir noktada, ayrıca Fenerbahçe Stadı’na en yakın bölgede. Stat nedeniyle buradan da önünün kapanma ihtimali yok” dedi. 

Umut Durbakayım, Tepe Ada’da yüzde 97, Ziverbey’de ise yüzde 80’lik anlaşma oranlarına sahip olduklarını belirterek, şöyle konuştu: “İki proje için mimari çalışmalarımız tamamlandı. Gelecek 6 aylık dönemde öncelikle Tepe Ada projemize başlayacağız. Ziverbey adası ise 1 yıllık süreç içerisinde hazır hale gelecek. Her ikisi de Concord’dan bağımsız markalar olarak satışa sunacağız.” 

Fiyat 12 bin TL’yi görür 

Durbakayım, bölgede fiyatların artacağına inandığını belirterek, “Buradaki projelerin tamamlanması ve oturum oranının yüzde 60’a ulaşmasıyla birlikte bölgenin şu anda 7-8 bin lira olan metrekare fiyatlarının 10-12 bin bandına çıkacağını öngörüyoruz. Burası gelecekte İstanbul’un Anadolu Yakasının merkezi haline gelecek” diye konuştu.

ewl5kjthgbn.jpg

Concord’da ikinci etap satışa çıktı

Teknik Yapı, Fikirtepe’de ruhsatını aldığı ve kat irtifakını kurduğu Concord İstanbul’un ikinci etabını satışa çıkardı. 553 daire ve 10 ticari üniteden oluşan 2’nci etaptaki rezidans daireleri yüzde 10 indirim ve 50 aya sıfır faiz seçenekleri satılıyor. Projede 1+0’lar 352 bin 600 lira, 1+1 daireler 456 bin 400 lira, 2+1’ler 637 bin 900 lira ve 3+1’ler de 1.1 milyon liraya satılıyor. 50 ay sıfır faiz seçeneğini kullanmak isteyenler için ayrıca yüzde 10 peşinat kolaylığı da sağlanıyor. Yüzde 10 peşinattan faydalanmak isteyenler daire fiyatının yüzde 10’un peşin öderken, yüzde 20’sini Ocak 2016’da, yüzde 20’sini Ocak 2017’de ara ödeme şeklinde taksitlendirme geriye kalan yüzde 50’si için ise banka kredisi kullanma imkanına sahip olacak.