"Tarlabaşı360 Projesi"nde konutlar satışa sunuldu

Tarlabaşı360 Projesi, Taksim meydanına 350 metre uzaklıkta, İstiklal Caddesi paralelinde ve İstanbul'un merkezinde yer alıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Çalık Gayrimenkul tarafından geliştirilen ve Türkiye'nin ilk "kentsel yenileme" projesi olduğu belirtilen Tarlabaşı360'ta rezidanslar ve ofisler bugün satışa sunuldu. Arza sunulan rezidanslar çoklu modelleme yerine kişiye özel tek tip tasarlandı. 

Projede rezidans ve ofisler, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin'in katılımıyla şantiye alanında gerçekleştirilen basın lansmanıyla (tanıtım) satışa çıkarıldı.   

Burada verilen bilgiye göre, Tarlabaşı360 Projesi'nde, Türkiye'de konut sektöründe ilk kez, rezidanslar benzer modelleme yerine her biri diğerlerinden farklı tasarlanırken, binalar tarihi değere sahip mimari dokular korunarak inşa edilecek.  

Taksim meydanına 350 metre uzaklıkta, İstiklal Caddesi paralelinde ve İstanbul'un merkezinde yer alan Tarlabaşı360 Projesi'nde ilk etapta satışa çıkarılan rezidanslar ve ofisler bulvara 220 metrelik cephesi olan 97 rezidansı ve 96 adet ofisi kapsıyor. Satışa çıkan 97 rezidans ünitesinin büyüklüğü 47 ile 355 metrekare arasında değişiyor. 1+0, 1+1, 1+1 Loft Dubleks, 2+1, 2+1 Loft Dubleks, 4+1 Dubleks ve 4+1 Penthouse Dubleks tipinde dairelerin yer aldığı rezidansların fiyatları ise lansman dönemine özel 289 bin dolardan başlıyor. Ofis üniteleri ise 63 ile 588 metrekare arasında değişirken, ünitelerin fiyatları 503 bin dolar civarında bulunuyor. 

Lansman dönemine özel yüzde 5 indirim ve peşin alımlarda ek yüzde 5 indirim uygulanan projede rezidansların metrekaresi 5 bin 500 dolardan, ofislerin metrekaresi ise 6 bin dolardan başlıyor. Tarlabaşı360'ta rezidans ve ofisler için 48 aya kadar 0 faizli ödeme seçenekleri sunuluyor. 

Satışa sunulan 97 rezidans ünitesinin her biri farklı tasarım, büyüklük ve yapıda olmasıyla dikkat çekiyor. Projedeki herhangi bir rezidans, satın alan kişiye özel olacak. Tarlabaşı360 Projesi'nde satışa sunulan toplam 193 ofis ve rezidans ünitesi için toplam 395 araçlık otopark alanı bulunuyor.  

Yatırım değeri 500 milyon dolar 

Yatırım değeri 500 milyon dolar olan projede rezidans, ofis, konut ve ticari üniteler dahil olmak üzere yaklaşık 900 ünite yer alıyor. Toplam 20 bin metrekare alan üzerinde 150 bin metrekare inşaat alanından oluşan projenin bulvara 220 metrelik cephesi, Taksim meydanına 350 metre ve İstiklal caddesine 180 metre mesafede olmasıyla dikkati çekiyor. Projede ofis bölümlerinin teslimlerine 2015 Ekim'de, rezidans bölümlerinin ise 2016 yılsonunda başlanacak. 

Tarlabaşı360 Projesi'nin cephe mimarisi tarihi dokuyu modern mimari ile birleştirerek yeni bir sosyal çekim alanı olmaya hazırlanıyor. Proje içerisinde, St. Pantaleon Kilisesi, Ermeni Vakıf okulu ve Süryani Kilisesi de bulunuyor. Bu yapıların da restorasyonu proje kapsamında Gap İnşaat tarafından gerçekleştiriliyor.  

Tarlabaşı360'ta, 9 ada arasındaki konsept caddeler, sanat galerileri, şık mağazalar ve yemek mekanlarıyla nostaljik bir atmosfer oluşturulması hedefleniyor.  

"Proje tam gaz devam, Danıştay kararı yanlış algılandı" 

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, burada yaptığı konuşmada, Tarlabaşı'nın, kentsel yenileme projesi nedeniyle bölgenin en değerli semtlerinden biri olduğunu ifade etti. Projenin hep kapalı mekanlarda anlatılmaya çalışıldığını aktaran Demircan, ancak "Acaba şehrin silueti korunacak mı? Tarlabaşı ruhu yaşayacak mı?" gibi temel yapısal sorunların ortaya çıktığına dikkati çekti. 

Demircan, Tarlabaşı'nın bugün gözden düşmesinin en önemli sebebinin ulaşıma bağlı otopark azlığı olduğunu aktararak, "360 Ada'nın altında 7 kat otopark inşa ediliyor. Onun için bu hafriyat çalışması uzun ve neredeyse 28 metreyi bulan bir derinliğe ulaşmış durumda. Şehrin merkezinde bu yapıları ayakta tutabilmek için lojistik mantığında ulaşım ve otoparkı çözen bir altyapının burada hazır olması gerekiyor. Aksi takdirde kısır döngüye girmiş olacaktı. Geçmişte de zaten otoparkı olmadığından insanların gözünden düşmüştü" ifadelerini kullandı. 

Demircan, bölgenin, tarihi ve kültürel değerleri sayesinde İstanbul'da herkesin gurur duyacağı yepyeni bir cazibe merkezi olacağını, turizm açısından dolayısıyla da ekonomik açıdan İstanbul'a değer katacağını söyledi. Yenileme Projesi'nin, hizmet sektörüne dayalı ticari faaliyetlerle bütün bölge için bir değişim başlatacağını belirten Demircan, "Turizm ve nitelikli hizmet sektörüne yapılacak yatırımlar, proje alanı ve çevresi için ekonomik bir canlanma sağlayacak. Tarihi ve kültürel değerlerin korunarak gün  yüzüne çıkarılması, İstanbul'un göbeğinde yepyeni bir turistik destinasyon oluşturacak. Tarlabaşı daha önce girilemeyen bir yerdi ama yenileme projesinin tamamlanmasının ardından artık çıkmak istemeyeceğimiz bir yer haline dönüşecek" diye konuştu. 

"Danıştay kararıyla Tarlabaşı360 Projesi'nin durdurulduğuna dair" açıklamalara ilişkin de bilgi veren Demircan, Danıştay'a, mahkemelere bu süreçle ilgili pek çok dava gittiğini anlattı. Bunun da çok normal olduğunu dile getiren Demircan, şunları kaydetti: 

"İnsanların, bir şekilde haksızlığa uğradığını hissettiğinde gideceği yer yargıdır. Danıştay'ın aldığı karar, bu projenin durdurulmasına ve yürütülmesine ilişkin bir karar değil. Burada yaptığımız kamulaştırmalarda, kamulaştırma usulü açısından hızlı ve normal kamulaştırma prosesleri var. Mahkemeler, 'Acaba bu kamulaştırma usulünde belediye yanlış yaptı mı yapmadı mı?' diye araştırmaya başladı. Bu da en doğal hakları. Araştıracaklar ve eksiğimiz varsa gidermemizi isteyeceklerdir. Bu durum, çalışmalarımız durdu anlamına gelmiyor. Aksine proje tam gaz devam ediyor. Sadece mahkeme kararı yanlış algılandı. Bütün adli makamlar her şeyimizi inceleyecektir, bu da bizim gücümüz olacaktır." 

"97 rezidans için lansman öncesinde 4 kat talep aldık" 

Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin ise Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi ile bölgeye gelen hareketlilik sayesinde projeye komşu bina değerlerinin 40 kattan fazla arttığına dikkat çekti. Tarlabaşı360'ın kentin merkezindeki konumu ile İstanbul'un en ayrıcalıklı gayrimenkul projelerinden biri olduğunu belirten Yetgin, özellikle az sayıda bir proje olmasının getiri potansiyelini artırdığını vurguladı. 

Yetgin, rezidanslar ve ofislere yabancı yatırımcıların ilgisinin fazla olduğunu ifade eden Yetgin, ABD'den Ortadoğu'ya, Orta Asya'dan Rusya ve Kafkas coğrafyasına kadar kurumsal yatırımcılarla görüşme yaptıklarını hatta Ada bazında satın almak isteyen bireysel ve kurumsal yatırımcıların bulunduğunu aktardı. Gayrimenkul yatırımcılarının yanı sıra tarihle iç içe mimari bir doku ve kent kültüründen beslenen sanatçı ve entelektüellerin de projeyle ilgilendiğinin altını çizen Yetgin, şu bilgileri de paylaştı: 

"İlk etapta satışa çıkardığımız 97 rezidans için lansman öncesinde 4 kat talep aldık, ofislerin ise yüzde 70'ini sattık. Kendi işine ve yaşamına değer katmak isteyen, İstanbul'un en özel gayrimenkul projesinde yerini almak isteyen tüm yatırımcıları Tarlabaşı360'a davet ediyoruz. 

Proje kapsamında Çalık Gayrimenkul olarak 8 yıldır büyük bir titizlikle çalışıyoruz. Tarlabaşı360 Projesi'nde tarihi ve kültürel değerleri koruyarak ilerliyoruz. Bu projeyle Çalık Gayrimenkul olarak çok ciddi bir bilgi birikimi ve tecrübe edindik. Önümüzdeki süreçte Fener-Balat-Ayvansaray olmak üzere kentsel yenileme projelerine odaklanacağız." 

Bu konularda ilginizi çekebilir