Realty-TR Türkiye'de 3 yılda 250 franchise'a ulaşacak

27 ülkede 31 franchise ofislerinin bulunduğunu söyleyen Realty-TR Uluslararası Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık'ın sahibi Fatih Elibol, Türkiye’de 3 yıl içinde 250 franchise noktasına ulaşmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HÜLYA KESKİN

YURT HABERLERİ - Realty-TR, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye gösterdiği ilginin ardından rotasını yurtiçine çevirdi. Gelen talepler sonucunda 2020’de başlatmayı planladığı yurtiçi yapılanmasını geçen yıl hayata geçiren şirket, Türkiye’de kısa süre içinde büyümeyi hedefliyor. 

Realty-TR firmasının kuruluş hikayesi ise aslında Amerika’da başlıyor. New York Üniversitesi’nde öğrenim görmek için 1996’da Amerika’ya giden Fatih Elibol, hem yabancı hem de öğrenci olduğu için ev bulma konusunda sıkıntı yaşıyor. Kendisi gibi aynı sıkıntıları yaşayanlara çözün sunmak için “NY Estate” isimli online ev kiralama ve satış sitesini kuran Elibol, yoğun bir ilgiyle karşılaşıyor. Bu projeyle Donald Trump’ın üniversite öğrencileri arasında düzenlediği bir yarışmada birinci olan Elibol, 1996 ‘dan 2004’e kadar Donald Trump ile birlikte çalışıyor ve tam da bu süreçte Realty-TR şirketinin temelleri atılıyor. 

Harvard Üniversitesi’nde de master yapan ve 2004’te Türkiye’ye dönen Elibol, gayrimenkul alanında yeni bir franchise sistemini geliştirmek için 10 yıldır süren çalışmalarını hızlandırıyor. Türkiye’deki ilk ofislerini 2010 yılında Marmaris’te kurduklarını anlatan Elibol, “3 yıl boyunca sistemi denedik ve olumlu tepkiler aldık. Zamanla bu sistemi 27 ülkeye sattık” diyor. Dünyadaki franchise sistemlerinin eksiklerini gidermek için Realty-TR’yi kurduklarını söyleyen Elibol, “Dünya üzerinde hizmet verdiğimiz her satıcının gayrimenkulünü uluslararası gayrimenkul pazarına dahil ediyoruz. Realty-TR sistemiyle gayrimenkul sahiplerine dünyanın her yerinden alıcı buluyor” açıklamasını yapıyor. Elibol, yüzde 100 dil desteğiyle çalışan teknolojik bir alt yapıya sahip olduklarını ve çağrı merkezleri aracılığıyla müşterilerine 7 gün 24 saat hizmet verdiklerinin altını çiziyor. Elibol, “Marmaris ofisi geçen yıl 14 milyon euroluk işleme aracılık etti. Bu ofis ile birlikte 4 ofisimiz daha var. 3 yılda 250 franchise noktası hedefl iyoruz” bilgisini veriyor. Franchise konusunda çok seçici davrandıklarını vurgulayan Elibol, ofis sahiplerine tapu dairesindeki bürokratik işlemlerin de dahil olduğu ayrıntılı bir eğitim verdiklerinin altını çiziyor.

Rus yatırımcılar Ege’yi yakın markaja aldı 

Yabancı yatırımcıların gayrimenkul konusunda tercih ettiği bölgelere değinen Elibol, “Bizim müşteri profilimiz ağırlıklı olarak yurtdışındaki yatırımcılar. Rus yatırımcılar özellikle Ege Bölgesi’ndeki gayrimenkulleri yakın markaja alıyor. Karadeniz’in sahil bölgesi de Ege ve Akdeniz sahilleri de yoğun talep görüyor. Ayrıca Diyarbakır, Mardin gibi iller Ortadoğu’daki yatırımcıların ve Rus yatırımcıların dikkatini çekmeye başladı” bilgisini veriyor.

Ofislerin cirosu 58.2 milyon $

Realty-TR Uluslararası Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık şirketinin bugün, 27 ülkede toplamda 31 franchise ofisi bulunuyor. Bu ofislerin geçen yıl gerçekleştirdiği toplam ciro ise 58.2 milyon dolar. Realty-TR, ofislerinden ise yalnızca 3 yıllık franchise bedeli olarak 10 bin dolar talep ediyor.