Rotana markası Türkiye'de işletmeci ve yatırımcı oldu

G Rotana adıyla yapılan proje 2017 yılının 3. çeyreğinde teslim edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEYLA İLHAN

İSTANBUL - Ortadoğu'nun en büyük otel işletmecisi Rotana, Mar Yapı'nın Basın Ekspres yolunda 55 milyon dolarlık yatırımla yaptığı projede hem işletmeci hem de yatırımcı oldu. G Rotana adıyla yapılan ve 2017'nin 3. çeyreğinde teslim edilmesi planlanan projede, 152 odalı bir otel ile 1+1 ve 2+1 tiplerinde çatal bıçağından havlusuna kadar otel odası gibi döşenmiş 153 adet rezidans yer alıyor. Basın toplantısında konuşan Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, G Rotana ile erişilebilir lüks kavramını sunmaya çalıştıklarını belirterek, "Bu amaçla Ortadoğu'nun en büyük, dünyanın ise sayılı otel işletmecilerinden Rotana ilk kez Türkiye'de hem işletmeci hem de yatırımcı olarak projemize girdi" dedi. Özkök, projede otele yer verdiklerini ve 1992 yılından bu yana otel işletmeciliği alanında çalışan Rotana ile anlaşarak da projede gerçek anlamda otel hizmeti sunacaklarını söyledi.

10 yılık sözleşme yaptılar

Projedeki rezidans daireleri alanların isterlerse kendileri kullanabileceği gibi Rota sistemi içinde değerlendirebileceklerini anlatan Özkök şöyle konuştu:

"Rezidanslarımızı satın alanlar arzu ederlerse otel konforunda bir yaşamı seçebilecekler veya Rotana'nın farklı ülkelerde de kullanılan başarılı bir havuz sistemi olan ‘Otel Apartmanları'na' dahil olabilecekler. Yatırımcılarımız, tapusunu aldıkları rezidans dairesini 10 yıllık bir sözleşme ile Rotana'ya işletilmek üzere verebilecek. Sözleşme kapsamında iki yıl boyunca yıllık olarak 1+1 rezidanslar için minimum 20 bin dolar, 2+1 rezidanslar için minimum 25 bin dolar Rotana garantisi kapsamında rezidans sahiplerine ödenecek" dedi.

Yüzde 70'i tamamlanan projede satışa yeni geçtiklerini aktaran Özkök, projedeki dayalı döşeli rezidansların fiyatlarının 290 bin dolardan başladığını söyledi. Özkök, Rotana Grubu'nun dolar kurunu 2.90 dolar üzerinden sabitleyerek kira desteği sunacağını belirtti. Rotana Group Başkan Yardımcısı Selim El Zyr de, Türkiye'de ilk defa bu ölçekte ortaklık kurduklarını söyledi. Türkiye'nin yüksek potansiyeli olduğuna dikkat çeken El Zyr, "Bu nedenle 5 yıldızlı Rotana markasıyla İstanbul, Ankara gibi pek çok ilde fırsatları yakalamak istiyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir