Şehir parkının yanında proje yaptı, 4 ayda yarısını sattı

İstanbul Gaziosmanşa’da 400 hektarlık alan konut yatırım bölgesi ilan edildi. Bölgenin en büyük projesi olan 758 konutluk Essenora’da ise satış oranları yüzde 50’yi geçti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

leyla_ilhan-031.jpg

İstanbul Gaziosmanşa’da Hong Kong Uluslararası Havalimanı ve Wembley Stadyumu’nun dünyaca ünlü mimarı Norman Foster’in master planlarını hazırladığı 400 hektarlık konut yatırım bölgesinin en büyük projesi olan Essenora’da satış oranları yüzde 50’yi geçti. Atik&Akın, Enga, Yimta ortaklığı tarafından kurulan Essenora AŞ tarafından hayata geçirilen projede 758 konut yer alıyor. 

Projenin tematik park olan Vialand’a ve TEM Çevre Yolu’na 2 dakika mesafede olduğunu söyleyen Essenora Yönetim Kurulu Üyesi Necmettin Akkaya, projenin aynı zamanda 60 hektarlık şehir parkının yanındaki 21 hektarlık alan üzerinde yükseldiğini söyledi. Essenora’nın 6 adet kule blokunda 700 dairenin bulunduğunu anlatan Akkaya, bunun dışında 58 adette teras bahçeli villalara yer verdiklerini kaydederek “Bölgenin fiziki yapısına uygun olarak tasarlanan teras evler aynı zamanda doğayla da örtüşüyor. Yanı başımızdaki parkın dışında ayrıca projede yüzde 50 yeşil alan yer alıyor” dedi. Ekim ayında satışa çıkan Essenora’da satış oranlarının yüzde 50’yi aştığını aktaran Akkaya, satış fiyatlarının da süreç içinde arttığını söyledi. Normal dairelerde lansmanda metrekare çıkış fiyatı olan 3 bin 500 TL’nin 4bin 700 TL bandına, teras evlerde ise 5 bin 200 TL olan fiyatın 5 bin 800 TL’ye çıktığını kaydeden Necmettin Akkaya, hizmetli odasının da yer alacağı teras tipi villalarda üç ayrı tipte dekorasyon seçeneği hazırladıklarını, alıcıların bunlardan birini seçebildiğini söyledi. 

“Büyük dairelerin satış hızı yüksek” 

1+1; 2+1; 3+1 ve 4+1 dairelerin yer aldığı projede 2+1 daireler kadar büyüklüğü 200 metrekareyi aşan 4+1’lerinde çok fazla satıldığını anlatan Necmettin Akkaya, “Elimizde neredeyse büyük daire kalmadı” dedi. Essenora’da 70 metrekarelik 1+1 bir dairenin fiyatının 230 bin TL’den başladığını kaydeden Akkaya, 4+1 daire tipinde ise fiyatların 800-850 bin TL bandında olduğunu belirtti. Villa tipi teras evlerde ise 2+1’den 5+1’e kadar değişen tipte dairelerin bulunduğunu ifade eden Akkaya şu bilgiyi verdi: “Burada ise daire büyüklüklerinin 150 metrekareden başlayıp 300 metrekareye kadar çıkıyor. 200 metrekarelik teras tipi villalarda ise fiyatlar ise 1 milyon TL’den başlıyor.” 

Yüzde 60 prim yapar 

Maslak –Levent hattında fiyatların çok yüksek olmasının bu hatta çalışan mavi yakalıları kendi projelerine çektiğini söyleyen Akkaya, “Maslak’ta metrekare fiyatları 6 bin TL’ler seviyesinden başlıyor. Bizim çıkış fiyatımız ise 3 bin 500 TL. Bu da bizim projeyi çekici yapıyor” dedi. 

rt4hn-b.jpg

6 kuleden üçünün inşaatının başladığını, diğer üç kulenin inşaatına ise şubat ayın içinde başlayacaklarını açıklayan Akkaya, 2016 yılının Haziran ayında teslim etmeyi planladıkları projenin böylece daha alım aşamasında yüzde 40 avantaj sağladığını aktardı. Akkaya, projenin bitiminde ise en az yüzde 60 prim yapmasını öngördüklerini kaydetti. Yakınlarından metronun geçeceği projeye yurtiçinden olduğu kadar yurtdışından da talep geldiğini söyleyen Necmettin Akkaya, “Özellikle içinde Sudi Arabistanlıların olduğu körfez ülkelerinden talep alıyoruz. Yüzde 10’ u yabancılara satılan projemizde daha çok yatırıma yönelik 2+1 daire tiplerini satın alıyorlar” dedi.

Gaziosmanpaşa dönüşümde öncü konuma geçti 

Yüzde 20’nin kentsel dönüşümle yapıldığı Essenora'da arsa bedeliyle birlikte toplam 160 milyon TL’lik bir yatırım öngörüldüğünü belirten Necmettin Akkaya, “Burada 80’e yakın hak sahibi vardı. Hak sahiplerine minimum oturdukları metrekareler kadar daireler vermeye çalıştık. Hiçbir sorun yaşamadan bu süreci atlamış olduk” diye konuştu. Gaziosmanpaşa’nın kentsel dönüşümde İstanbul’un öncüsü denilecek bir ivmeyle gelişmesini sürdürdüğüne işaret eden Akkaya, “Neredeyse yüzölçümünün üçte biri dönüşüme açılmış. Bu nedenle ilçe İstanbul’un parlayan yıldızı olacak” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir