Tema İstanbul’a, Rusya ve Yunanistan’dan ortaklık teklifi

Ekonominin lokomotif sektörlerinden otomotiv yılın ilk iki ayında üretim, ihracat ve pazar büyüklüğü açısından olumsuz bir seyir izledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEYLA İLHAN

CANNES - Dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM 2014 Fransa’nın Cannes şehrinde kapılarını açtı. Türkiye’den gayrimenkul firmalarının da yer aldığı fuarda en büyük karma proje Tema İstanbul yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu.

Bu yıl 25’incisi düzenlenen ve Türkiye’nin de ikinci kez ‘Onur Ülkesi’ olduğu MIPIM’de ilk kez yabancıların beğenisine sunulan projenin tanıtım toplantısında konuşan Tema İstanbul Genel Müdürü Mesut Arslan şöyle dedi:

“2018 Avrupa Futbol Şampiyonası Rusya’nın Rostov kentinde düzenlenecek. Rostov Yatırım Ajansı CEO’sundan buradaki yatırımlarda işbirliği olanaklarını görüşme talebi aldık. Ayrıca, Yunanistan’dan Euro Bank bizimle görüşmek istedi. Ellerinde projeler var, işbirliği talepleri var. Polonya’dan da yeni arsalar geliştirmek isteyen gruplardan da görüşme talepleri aldık. Bu görüşmelerde yapımcı, geliştirici veya yatırımcı olarak yer alabiliriz.”

Arslan, mart ayında 12 günde 57 daire satışının yaşandığı Tema İstanbul’da istikrarlı bir grafik yaşadıklarını ve toplamda 1853 daire sattıklarını söyledi.

Proje ortaklarından MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu da MIPIM’e, Türkiye’nin gayrimenkul sektöründe geldiği noktayı dünyaya göstermek amacıyla katıldıklarını anlattı. Tema İstanbul ortaklarından Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ise, “Fuarda bir kez daha gördük. Avrupa’da fiyatlar çok yüksek. Ülkemizde yeni konutlara ihtiyaç var. Nüfus artışı devam ediyor. Satışlardaki istikrarımız da bunu gösteriyor” dedi. Kantur-Akdaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur, “Batı Avrupa’daki en büyük 200 yatırımı inceledik. Bunlar arasında en büyük proje 600 bin metrekareyle Hollanda’daki ofis projesiydi. Tema İstanbul 1.5 milyon metrekare arazi üzerinde geliştirildi. Sadece konutların büyüklüğü 835 bin metrekare. Avrupa’nın en büyük yatırımları arasındayız” dedi.

İTO Başkanı Çağlar'dan yabancıya bir günde şirket açma sözü

İstanbul Ticaret Odası MIPIM’de İstanbul’un sunduğu fırsatları “Rising İstanbul (Yükselen İstanbul)” temasıyla tanıtıyor. Fuarda “İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Standı” kuran İTO, Türkiye’nin 2023 vizyonuna dönük yüksek getirili projeleri uluslararası firmalara anlattı. İTO Başkanı İbrahim Çağlar, gayrimenkul sektöründen 50 bin üyelerinin bulunduğunu belirterek, “Paris ve Lüksemburg’un dışında fuara katılan 3. ticaret odası olduk” dedi. Çağlar, İstanbul’da yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcılara bir günde şirket kurmaları konusunda söz verdiklerini ifade etti.