TOKİ "KuzeyKent Projesi"ni tanıttı

TOKİ'nin geliştirdiği, 3+1 ve 4+1 konut türlerinden oluşan projenin ilk 250 dairelik kısmı 6 Mart'ta açık artırma yöntemiyle satışa sunulacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, ikinci etabı tamamlanmak üzere olan Ankara Kuzeykent Projesi’ni basın mensuplarına gezdirdi.

Proje tamamlandığında 50 bin nüfusu barındıracağını belirten Ergün Turan, çok prestijli bir yaşam alanı oluşturduklarını söyledi. Ankara Protokol yolu üzerinde TOKİ ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla geliştirilen proje hakkında bilgiler veren Turan, proje için bir kanun çıkarıldığını hatırlatarak bu kapsamda 6 bin 500 gecekondunun tahliye edildiğini kaydetti. Projenin 5 bin 82 konuttan oluşan ikinci etabının yılın ikinci yarısında kullanılmaya başlayacağını dile getiren Ergün Turan, 770 bin metrekare rekreasyon alanına sahip konutların yanına yapımı süren Ankara’nın en büyük kongre merkezinin de bitmek üzere olduğunu vurguladı.

Projenin ilk 250 dairelik kısmını 6 Mart’ta açık artırma ile satışa sunacaklarını belirten Turan, Turan, projenin kentsel dönüşümde Türkiye'nin nereden nereye geldiğini de gösterdiğini vurguladı. Ergün Turan, TOKİ'nin en çok konut yaptığı illerden birinin Ankara olduğunun altını çizerek, bunların önemli kısmının da kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirildiğini söyledi.

Projede konutlar 3+1 ve 4+1 türünde üretiliyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir