Trump Towers halka indi ziyaretçi hedefi 750 bin oldu

Metro bağlantısı, isim ve logo değişikliğle ziyaretçi sayısını artıran Trump Towers, projedeki ofis ve razidansların yüzde 12'sini yabancılara sattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 


Leyla İLHAN

İSTANBUL - Bir yıl önce İstanbul Mecidiyeköy'de kapılarını açan, içinde rezidans, ofis alanları olan 400 milyon dolarlık Trump Towers, 'cool' görüntüsünden uzaklaşarak halka indi. Proje İngilizce olan Trump Towers Mall ismini şubat ayı içinde Trump Alışveriş Merkezi olarak değiştirirken, logosunu ise renklendirdi. Metrobüs ve otobüs bağlantısının çok etkili olduğunu anlatan Trump Towers İstanbul Genel Müdürü Bülent Kural,  bu bağlantının açılmasıyla AVM'ye gelen ziyaretçi sayısının 2 ay içinde yüzde 10 oranında arttığını, tam olarak bilinirliğinin artmasıyla gelen ziyaretçi sayısında artışın yüzde 20'ye çıkmasını beklediklerini söyledi.

Trump Towers Mall olan isimlerini bu yıl içinde değiştirerek Trump Alışveriş Merkezi adına çevirdiklerini kaydeden Kural, "Eskiden insanlar burayı iki tane kule olarak biliyordu ve bilenlere ise dışarıdan çok cool görünüyordu ve insanlar girmeye çekiniyordu. Bilinirliği artırmak için bu değişikliği gerçekleştirdik. Şu anda 500 bin kişilik aylık giriş sayımız var. Hedefimiz 9 ayın sonunda bütün kiralamaların bitmesi ve bu sayıyı 700-750 bin bandına oturtmak" dedi. Kural,  AVM'de doluluk oranlarının yüzde 87'ye çıktığını, şu anda yüzde 13'lük bir kiralama alanları kaldığını aktardı. Kural, bu alanda da projenin eksik olan tamamlayıcı markalarını ilave edeceklerini anlattı. Londra, Paris, New York, Kopenhag ve Tokyo gibi dünyanın birçok kentinde farklı konseptlerde 30'un üzerinde restoran işletmeleri bulunan D&D London Group ile Sele İstanbul Restaurant Group ve MAY ortak girişimiyle 900 metrekarelik terasa sahip Duke İstanbul'un hayata geçtiğini aktaran Kural, "Bunun ardından çocuklar için KidzMondo ve İnci ayakbı mağazası açılacak. Hedefimiz de iki bayan markası iki ayakkabı markası ve spor markası gibi tamamlayıcı markalar eyül ayına kadar  katılacak" dedi. Kural, Trump'ın ön tarafından yer alan ve şu anda 3 bin 500 üyesi olan Jatomi Fitness'ın da talep nedeniyle alanına 1000 metrekarelik bir ilave daha yapacağını, ona bağlı olarak içerde spor markalarını kuvvetlendireceklerini açıkladı.

Trump'ın ofis ve rezidanları yurtdışında satılacak

[PAGE]

 

Trump'ın ofis ve rezidanları yurtdışında satılacak

Trump markasının Amerika'dan sonra ilk defa yurtdışında Türkiye'de geldiğini söyleyen aktaran Trump Towers İstanbul Genel Müdürü Bülent Kural, "Bu projede sembol bir isim olan Trump'ın  kendilerini farklılaştıran bir unsur oldu. Bu da bizim sorumluluğumuzu  artırdı. Trump'ın o heybetini, A Plus özelliklerini de buraya yansıtmak zorundaydık" dedi.
A Plus özelliklere sahip projede rezidansların metrekare fiyatlarının 7 bin 500 dolar ile 9 bin dolar arasında olduğunu vurgulayan Kural, projedeki fiyatların uygun olduğunu söyleyerek, "Şu anda çevredeki A plus projeleri ya inşaat ya da proje halinde. Bizim projemiz ise hali hazırda bitmiş bir proje" dedi.  Aralarında Türk Cumhuriyetleri, İngilizler, Ortadoğu ülkelere rezidans satışı yaptıklarını söyleyen Kural,  "Projenin yüzde 10-12'sini yabancılara sattık. Markanın bilinirliği yabancılara ofis kiralama konusunda da yardımcı oldu. Ofislerdeki 60 firmanın 12-13 tanesi yabancı firma. Danimarka Konsolosluğu'nun ofise taşındı" dedi. Şu anda ofislerde kiralama fiyatının 32 dolar olduğunu açıklayan Kural, Ağustos-Eylül dönemlerinde Katar,  Kuveyt ve Dubai'de yapılacak fuarlara katılarak rezidans ve ofisleri burada tanıtacaklarını söyledi.

Rezidansların yüzde 70'i satıldı

Ofis bloğu, AVM ve rezidans bloğunun yer aldığı projede AVM'nin açılışının 1.yılını doldurmak üzere olduğunu aktaran Kural, "37 katlı ofis bloğunda yer alan 36 bin metrekarelik kiralanabilir alanda büyüklükleri 161 metrekare ile 632 metrekarelik 82 ofis ve 12 adet balkonlu ofis bulunuyor.  Yüzde 80'i kiralanmış olan ofislerde hali hazırda 3 bin 500 kişi çalışırken, yüzde 100 kiralama bittiğinde ise 4 bin 200'e yakın bir çalışan olacak. Böylece AVM, ofis ve rezidanslar birbirini beslemiş olacak" yorumunu yaptı. Projede ki rezidans dairelerin büyüklüklerinin ise 94 metrekare ile 686 metrekare arasında olduğunu kaydeden Kural şu bilgiyi verdi: "204 rezidans dairesi bulunan Trump Towers'ın yüzde 70'i satıldı. Son satışlardan sonra projede büyüklükleri 126 ile 225 metrekarelik dairelerimiz kaldı. Spa'sı, mahzeni, spor salonu ve alışveriş merkeziyle projede 7 yıldızlı otel konforu sunuyoruz ." Kural, şu anda projede en küçük dairenin 670 bin dolara satıldığını anlattı.

Ofis yatırımın geri dönüşü 7 yıla indi

İstanbul'da ofislerin giderek daha önemli bir hale geldiğini vurgulayan Kural şu değerlendirmede bulundu: "2001 krizinde giden yabancı firmalar tekrar geliyor. Dolayısıyla ofisin geri dönüşü daha da hızlandı. 10 yıl önce bir alışveriş merkezinin yatırımının geri dönüşü 5 yıl iken şu anda 15 yıl üstü olmaya başlarken, rezidans ise 10 yılda dönüş sağlarken, ofis ise 7 yılda dönüş imkanı sunuyor. Bu nedenle geri dönüş hızında rezidans ve AVM'nin önüne geçti. Bu nedenle AVM, rezidans ve ofisin olduğu çoklu projelerin sayısı artacak" diye konuştu.