TÜİK, inşaat ciro ve üretim endekslerini açıkladı

TÜİK verilerine göre, takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 4,6, üretim endeksi de yüzde 3 arttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, 2014'te bir önceki yıla göre yüzde 4,6, üretim endeksi de yüzde 3 arttı. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılının 4. çeyreğine ilişkin "İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri" verilerini açıkladı. 

Buna göre, yıllık ortalamalara bakıldığında, geçen yıl 2013'e göre, takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi yüzde 4,6, üretim endeksi de yüzde 3 artış gösterdi. 

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi 2014 yılının 4. çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,9 artış kaydetti. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi de bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 0,6 arttı. 

- İnşaat sektöründe üretim yüzde 0,7 azaldı 

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat üretim endeksi geçen yılın 4. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,7 azalış gösterdi. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat üretim endeksi ise 2013 yılının aynı çeyreğine göre yüzde 0,8 azaldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir