Türkiye HVAC sektörü, küresel liderliğe oynuyor

Dünya İnşaat Dergisi, ısıtma, soğutma ve iklimlendirme (HVAC) sektörünü masaya yatırdı. Kasım sayısındaki araştırmada, sektörün son durumu, 2019 beklentileri, teknolojideki değişim, yeni nesil ürünler ve ErP Direktifi konularında haberler ve söyleşiler yer alıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Her ay inşaat malzemeleri sektörünün birden fazla pazarını mercek altına alan Dünya İnşaat Dergisi’nin kasım sayısının araştırma konusu ‘ısıtma, soğutma ve iklimlendirme (HVAC). Sektörü ayrıntılı bir şekilde inceleyen dergide, sektörün analizi, son yenilikler, trendler ve ErP Direktifi konularında haberler ile söyleşiler yer alıyor.

Türkiye, teknolojide çağı yakalayarak, üretim kapasitesi ve pazar büyüklüğü bakımından Avrupa’nın klima lideri konumuna ulaşırken, son 10 yıl içerisinde gelişen önemli sektörlerin başında gelen ısıtmada ise, doğalgaz verilen bölgelerin artması, gayrimenkul sektöründeki hızlı yükseliş, yeni konut projeleri, nüfus artışı ve ErP Direktifi sektörün gelişmesinde etkili oldu.

İklimlendirme, Soğutma, Klima İmalatçıları Derneği (İSKİD) Yönetim Kurulu Başkanı Taner Yönet, sektörün geçtiğimiz yıl 3.9 milyar dolarlık ihracata imza attığını belirterek, 2018 yılında ise 4 milyar dolarlık ihracatın gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini söyledi.

2017 yılında olduğu gibi 2018’e de 40 milyon TL’lik yatırım planıyla başladıklarını kaydeden DemirDöküm CEO’su Alper Avdel; fabrika, üretim, marka ve dijital dönüşüm çalışmaları için planlanan 40 milyon TL’lik yatırımın büyük bir bölümünü hayata geçirdiklerini kaydetti. Yılın başında açıklanan yüzde 20 büyüme hedefini, ilk dokuz ayda ikiye katladıklarını söyleyen Avdel, geçen yılın ilk dokuz ayına kıyasla yüzde 46 büyüme elde ettiklerini vurguladı.

Dergide, inşaat sektörünün patronlarının TÜİK ekim ayı konut satış istatistiklerini yönelik yorumları, Gönye Proje Tasarım ekibinden Tasarım Yönetmeni Gamze Sayın’ın açıkladığı 2019 ofis tasarım trendleri de yer aldı. Prefabrik Yapı’nın Genel Müdürü Mustafa Tolunay’ın değerlendirmelerine ise Yapısal çelik sayfasında yer veriliyor.

Makale sayfalarında Sompo Japan Sigorta Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özer Şimşek, Zorunlu İnşaat Tamamlama Sigortası’na sektörün hazır olup olmadığını, Panasonic Eco Solutions Türkiye Kurumsal Müşteriler Satış Sorumlusu Anıl Akci de, Türkiye’deki güneş enerjisi sistemlerini ele aldı. Söyleşi sayfalarında ise; maket sektörünün Türkiye’deki son durumunu RJ Models Bölgesel ortakları Uğur Maslamani ve Hakan Özkan anlattılar.

Ayrıca, dergide Dünya Gazetesi Kayseri Bölge Temsilciliği tarafından hazırlanan “Kayseri’nin Konut Markaları” dosyası da okuyuculara sunuluyor.