Yabancı şansı Fikirtepe’de fiyatı düşürmez

Fikirtepe’de 800 konutluk projeye başlayacak olan Başarır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır, Fikirtepe bölgesinde Bağdat Caddesi’ndeki gibi bir fiyat düşüşü olmayacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Leyla İLHAN

Helenium markasıyla İstanbul’un Anadolu Yakası’nda projeler yapan Başarır İnşaat, bu yıl içinde Fikirtepe’de 800 dairelik yeni bir projeye başlayacak. 

Bölgede ilk etapta yüzde 85 gibi bir anlaşama oranını yakaladıklarını, bu aşamadan sonra anlaşmaya yanaşmayanlar nedeniyle sürecin tıkandığını aktaran Başarır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır, “Bakanlığın devreye girmesiyle birlikte işler hızlandı. Bizimde sıramız geldi. Ticari alanlar ve konutların olacağı projemizde metrekare çıkış rakamlarının 7bin ila 7 bin 500 TL olmasını bekliyoruz” dedi.

Piyasanın düzelmesiyle birlikte bölgede kısa vadede fiyatların 10 bin TL’ler seviyesine çıkacağını ifade eden Başarır, kentsel dönüşüm kapsamında aynı anda pek çok konutun yapılacağı Fikirtepe bölgesinin geleceğini de değerlendirdi. Yoğun arz nedeniyle Bağdat Caddesi’nde ki gibi bir fiyat düşüşü olur mu sorusuna cevap veren Başarır, Fikirtepe için böyle bir durumun sözkonusu olmayacağını söyledi.

Alptekin Başarır, “Site yaşamı ve ana arterlere ulaşım yakınlığı nedeniyle Fikirtepe’de Bağdat Caddesi’ndeki gibi fiyat düşüşü sözkonusu olmayacak. Bölgenin yurtdışında Bağdat caddesine göre tanıtılma imkanları daha güçlü. Bağdat Caddesi’ndeki bir apartmanı yurt dışına götürüp orada tanıtma şansımız düşük. Ancak Fikirtepe’de yapılan projelerin büyüklüğü buna imkan sunuyor. Bu nedenle burada yabancıya satma şansımız yüksek. Bölgeden yabancıya blok satma imkanımız da var. Yabancıya blok satışı da yaşanmaya başladı” diye konuştu. Başarır, bundan dolayı Bağdat Caddesi’ne yakın fiyatların Fikirtepe bölgesinde görüleceğini söyledi.

Başarır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır, inşaat şirketini 1995 yılında kurdu. 2004 yılından bu yana Helenium markasıyla ilerleyen Başarır İnşaat, bu marka altında Ümraniye Kartal, Kurtköy gibi bölgelerde 10 yakın proje geliştirdi. Alptekin Başarır, “Demir işi yapıyorduk. Demir işinden sonra Merit Life Göl Konakları ile inşaata girdim. Bu projeden sonra devam eden projelerimizle birlikte 4 bin konuta yakın yaptık” dedi.

5 projenin satışı devam ediyor

Halihazırda satışta olan projeleri arasında Kurtköy’de ki Helenium Butik ve Yakacık’ta yapılan Helenium Sky Suite, projeleri olduğunu anlatan Başarır, ayrıca Bağdat Caddesi’nde 5 tane kentsel dönüşüm projesi yaptıklarını söyledi. 200 daireli Helenium Butik’in yüzde 80’in satıldığını, haziran ayında da teslimlere başlayacaklarını duyuran Başarır, “Tam aileye göre bir proje. 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerin yer aldığı projede metrekare fiyatı ise 4 bin TL civarında. Bu aynı zamanda Kurtköy’de yaptığımız 3. proje olacak.

Böylece Kurtköy’de 1000 daireyi tamamlamış oluyoruz” dedi. Az katlı yapılaşmanın yaşandığı Kurtköy’deki projelerini ağırlıkla beyaz yakalı çalışanlara sattıklarını ifade etti. Kartal Yakacık’ta tek blokta 210 daire olarak yaptıkları Helenium Sky projelerinin bir kentsel dönüşüm projesi olduğunu ifade eden Alptekin Başarır, “Bir kentsel dönüşüm projesi olan Helenium Sky projesinin yerinde 5 blok vardı. Biz bu blokları yıkarak yerine tek bloklu bir proje yaptık. E-5’in üstünde yer alan Tual Adalar projesi ile yan yana olan projemizin hemen her katında adalar manzarası yer alıyor. 3 ay önce ön satışa çıkan projemizde yüzde 10 satış rakamına ulaştık” dedi. Başarır, Bağdat Caddesi’ndeki projelerinden 3’nün devam ettiğini, 2’sinin ise ruhsat aşamasında olduğunu belirtti.

Alptekin Başarır, Fikirtepe'de aynı anda biçok projenin satışa çıkmasının bölgede fiyatları düşürmeyeceğini belirterek “Site yaşamı ve ana arterlere yakınlık ve yabancıya satış Fikirtepe’yı caddeye göre avantajlı yapıyor" dedi

2004 yılında Helenium markası yankı uyandırdı

Alptekin Başarır, Amerika'da yetişen bir bitki türünün adı olan Helenium markasıyla 2004 yılında satışa çıktıklarında markanın isminden dolayı o dönemde ses getirdiğini belirtiyor. Yaşanan olaylara değinen Başarır, “Emekli albaylar dava açıyordu, Türk Dil Kurumu’ndan dava yedik. Yunanistanla ilişkiler bozulunca ismimizi sorgulayanlar oldu. Halbuki Amerika'da yetişen kasımpatı türü bitkinin adıydı ve reklamcıların tercihiyle biz bu ismi seçmiştik” dedi.

AVRUPA YAKASI’NA TİCARİ PROJEYLE GEÇİYOR

Alptekin Başarır, bu yıl içinde Zeytinburnu’nda yapacakları projeyle AvrupaYakası’na geçmiş olacaklarını söyledi. Topkapı bölgesi tarafında yer alan araziyi 3 yıl önce satın aldıklarını, burada ofis projesi düşündüklerini söyleyen Başarır, bu projeden sonra Avrupa Yakası’nda konut yapacaklarını belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir