1 milyar dolarlık dev yatırım

Adnan Polat, yurt dışındaki Türkiye algısını yükseltmek için çalıştıklarını ve Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım çektiklerini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DEİK Türkiye - Macaristan İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Adnan Polat Kanadalı ve Fransız iş ortaklarıyla 1 milyar dolarlık yatırıma başlama kararı aldıklarını açıkladı

Darbe girişimi sonrası ekonominin toparlanması için hızla harekete geçen, DEİK Türkiye - Macaristan İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Adnan Polat, yaptıkları çalışmalar sonucu Kanadalı ve Fransız iş adamlarını Türkiye’ye 1 milyar dolarlık yatırım için ikna ettikleri müjdesini verdi. Mevzuat değişikliğinin ardından bir ay içinde yatırıma başlayacaklarını açıklayan Polat, bu büyük projenin yenilenebilir enerji alanında gerçekleşeceğini söyledi.

“Yıl sonu hedeflerimiz değişmedi”

Darbe girişiminin ardından yatırımcılarla görüşmek için yurt dışına çıktıklarını belirten Polat, Türkiye’ye yönelik negatif bir algı olduğunu ifade ederek “Bunu düzeltmemiz lazım. Türkiye'nin algısını yükseltmek için çok iyi çalışmak gerekir. Macaristan'a gittim. Macaristan Başbakanı Türkiye'deki gelişmelerle ilgilendi. Türkiye'ye güvenen bir Başbakan. Ülkemizdeki demokrasi mücadelesini anlattım. Onlar da milletin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın bu mücadelesine destek veriyorlar. Macaristan Dış işleri Bakanı da Türkiye’yi destekleyen bir açıklama yaptı bu ilk adım oldu” şeklinde konuştu. 

Türkiye'nin iyiliği için herkesin bıkmadan usanmadan mücadeleyi sürdürmesi gerektiğini ifade eden Polat, “Yılsonu hedeflerimiz değişmedi. En büyük yatırımımız olarak Piyalepaşa'da Türkiye’nin özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyoruz. Diğer yatırımlarımız da devam edecek ” dedi.

“Yara almadan geçiş dönemi”

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) olarak Emlak Konut’un ev sahibi olmayı kolaylaştıran 50 milyarlık ev kampanyasına destek vereceklerini açıklayan Polat şunları söyledi: “Gönül ister ki kampanyanın bir bölümünü de bankalar üstlensin. Şu dönem kar etme zamanı değil. Şu dönem bir dar boğazdan geçiş dönemi. Aldığımız karar neticesinde şu anda telefonlar çalmaya başladı. Satış ofislerine ziyaretçiler gelmeye başladı. Netice alacağımızı düşünüyorum. Konuta yatırım yapanlar karlı çıkacak. Herkes ev sahibi olacak.”

Bu konularda ilginizi çekebilir