Akkuyu'da temel bugün atılıyor

Rusya Enerji Bakanı Novak, Türkiye'nin ilk nükleer santrali olacak Akkuyu NGS'nin temel atma törenine ilişkin, "İnşaat takvim doğrultusunda ilerliyor." dedi. TAEK'ten yapılan açıklamada ise, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin birinci ünitesi inşası için "İnşaat Lisansı" verildiği bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin başkanlığında bugün düzenlenecek Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) ve Akkuyu NGS'nin temel atma töreni öncesinde değerlendirmelerde bulundu.

Novak, Türk ve Rus liderlerin katılımıyla bugün temeli atılacak olan Akkuyu NGS'nin Türkiye için son derece önemli bir proje olduğunun farkında olduklarını söyledi.

Projenin Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı olan 2023'e yetiştirilmesinin planlandığını belirten Novak, "İnşaat belirlenen takvim doğrultusunda ilerliyor. Projeye stratejik yatırım statüsü veren Türk ortaklarımıza teşekkür ediyoruz. Şimdi şirketimiz inşaat izni bekliyor ve bu iznin verileceğinin teyidini de aldık. Böylelikle projenin temeli atılacak ve inşaat başlayacak." dedi.

Novak, öncelikle Türk yatırımcıların projenin inşaat ve işletme kısımlarında yer almalarının önemli olduğunu ifade ederek, bu konuda Türk şirketlerle son derece yoğun görüşmeler sürdürüldüğünü ve olumlu sonuçlar alınacağını beklediklerini kaydetti.

İnşaat lisansı verildi

Türkiye Atom Enerjisi Kurumunca (TAEK) Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali projesi Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) birinci ünitesi inşası için "İnşaat Lisansı" verildi.

TAEK'ten yapılan açıklamada, "Proje için önemli aşamalardan biri olan ve yaklaşık üç yıl önce başlayan İnşaat Lisansı sürecinin tamamlanması neticesinde, nükleer tesislere lisans verilmesine ilişkin mevzuata göre belirlenen genel ve özel koşullar yerine getirilerek Akkuyu Nükleer Santrali'nin 1. Ünitesi inşası için TAEK tarafından İnşaat Lisansı verilmesine karar verilmiştir." denildi.

Akkuyu NGS'ye 'İnşaat Lisansı' verildiAkkuyu NGS'ye 'İnşaat Lisansı' verildi

 

Bu konularda ilginizi çekebilir