CEO'lardan yenilenebilir enerjiye destek

Petrol CEO'ları yenilenebilir enerjiyi desteklemek için fon kuracak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Saudi Aramco ve Shell gibi önde gelen petrol şirketleri, karbon salımını azaltmak ve yenilenebilir enerjileri desteklemek amacıyla bir yatırım fonu kuracaklar.

Kaynakların verdiği bilgiye göre; BP, Eni, Repsol, Saudi Aramco, Shell, Statoil ve Total CEO'ları söz konusu fonun ayrıntılarını ve sera gazı salımını azaltmak için düşünülen diğer önlemleri cuma günü Londra'da açıklayacaklar.

Sektör, küresel ısınmayla mücadele konusunda daha etkin faaliyet göstermesi için baskı altında. Cuma günü ayrıca, bu yüzyılın ikinci yarısında insan eliyle üretilen sera gazı salımının yok edilmesini öngören 2015 Paris Anlaşması'nın yürürlüğe gireceği tarih.

Fona katılan şirketler Petrol ve Gaz İklim Girişimi (OGCI) adlı grubun içinde yer alıyor. 2014 yılında Birleşmiş Milletler'in desteğiyle kurulmuş olan OGCI, küresel petrol ve gaz üretiminin yüzde 20'sini temsil eden 11 şirketi kapsıyor. Konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara göre CEO'lar, salımları azaltacak ve otomobillerin motor ve yakıt etkinliğini artıracak teknolojiler geliştirilmesine odaklanacak bir yatırım mekanizması kurulmasının yollarını arayacaklar.

Kurulacak fon aynı zamanda karbon tutumu ve depolanmasında  maliyet düşürücü teknolojilere ağırlık verecek. Bu yöntemle fosil yakıt kullanan tesislerin çıkardığı karbondioksit salımları toplanarak yeraltı mağaralarında depolanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir